LFŠ 2000: 24.7.

28. 1. 2008 - 14:24 | Téma | red

LFŠ 2000: 24.7. zdroj: tisková zpráva

Také u vás se to může stát, slavný This is Spinal Tap a závěry besedy o nezávislých filmových periodikách. Ráno: V půl deváté byla podruhé odpromítána Wellesova klasika Dotek zla. Ten jsem ale už viděl ve Varech, tak jsem se plácal ve městě

Ráno: V půl deváté byla podruhé odpromítána Wellesova klasika Dotek zla. Ten jsem ale už viděl ve Varech, tak jsem se plácal ve městě. To stálo za to. Co? Nic. Vaše Zmrzlina.

les Později jsme si ale neodpustili americky psychoticko blair witchovskou úchylnost Také u vás se to může stát (C'est arivé aprés de chez vous) Rémy Belvauxe, André Bonzela, Benoit Poelvoorda a Vincenta Taviera, známější možná pod svým anglickým titulem Man bites dog. Pouštělo se originálně francouzsky, byli jsme dva a měli jsme jedny sluchátka. Asi se začnu učit francouzsky. Na tomhle černobílém paradokumentu o filmařském štábu, který natáčí život masového vraha je zajímavé, jak moc je vlastně Záhadě Blair Witch blízký. Celá závěrečná pasáž, krvavé finále, to Blair Witch téměř kopíruje. Film je jinak brilantně natočen a hyper akčně sestříhán, režiséři vám nenechají vydechnout. Snad jenom těch dialogů by mohlo být méně, myslím si, že biják zbytečně zpomalují.
Poledne: Vedro. Pizza. Vedro. Větší vedro. Největší vedro. Zastavte slunce!

Odpoledne: Vybrali jsme si další fikci, nebo lépe řečeno mystifikaci. Tentokrát šlo o hudební záležitost, která ovlivnila pozdější Hard Core Logo:This is Spinal Tap Američana Roba Reinera. Jsme svědky silně hodnověrného pohledu do života britské heavy metalové kapely během jejího amerického turné. Scénář jednoho z hlavních protagonistů příběhu- Christophera Guesta partičku zachycuje na sklonku kariéry, hnacím motorem příběhu je rozchod dvou hlavních členů kapely, za kterým nepřímo stojí zpěvákova přítelkyně. Reinerovi se pak podařilo z herců vytřískat totální autenticitu projevu. This is Spinal Tap je vtipná věc, ale musíte mít náladu na chlápky poskakující ve vynilových kamaších a cooperovských kulisách.

Večer: Beseda o nekomerčních filmových časopisech (Film a Doba, Iluminace, Cinepur, Biograf..) a jejich financování se nesla v duchu bezmocného stěžování si na to, že nejsou peníze. Já myslím, že peníze nikdy nebyly a nikdy nebudou. Že vám pomůže stát, na to taky nespoléhejte. Myslím, že budoucnost časopisů s úzce profilovaným zaměřením leží v internetových polích elektronických vln. Ušetří se za tisk a za distribuci. A jestliže časopisu jde spíš o sdělitelnou informaci, než o to, že je tištěný, tak hurá do toho! Trocha punku a vlastní odpovědnosti. Nic víc.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.