Lehká váha

29. 1. 2008 - 13:18 | Téma | red

Lehká váha zdroj: tisková zpráva

FFF 2004 Režie: Jean-Pierre Améris Hrají: Nicolas Duvauchelle, Bernard Campan, Maï Anh Le, Sophie Quinton, Frédéric Gorny, Elisabeth Commelin Komediální drama Francie, 2003, 90 min Premiéra ve Francii: 9

Režie: Jean-Pierre Améris
Hrají: Nicolas Duvauchelle, Bernard Campan, Maï Anh Le, Sophie Quinton, Frédéric Gorny, Elisabeth Commelin
Komediální drama
Francie, 2003, 90 min
Premiéra ve Francii: 9. 6. 2004
Prodej do zahraničí: Flach Pyramide International www.flach-pyramide.com

Synopse:
Mrštný, rychlý silák Antoine boxuje v katogorii lehké váhy. Vedoucí sportovního klubu, kde Antoine každý večer trénuje, je na něj velmi pyšný. Přes den si Antoine vydělává jako zaměstnanec pohřební služby. Antoine je nevyrovnaný, rozervaný a box nestačí vybít jeho energii. Milostný vztah se Su je možná východiskem. Antoine se bude muset nejprve vyrovant s destruktuvními impulsy, aby se mohl vrátit k životu...

« Film, který nikdy neztěžkne, je pojatý s lehkostí, i když je závažný, hluboký a převratný. Je obdařen silnou dávkou emocí, která místo toho, aby nás rozčarovala, se v nás uhnízdí a už nás nikdy neopustí. (...) Cesta ke světlu, kterou nesmíte minout. » – Jean-Pierre Lavoignat, Studio Magazine

Jean-Pierre Améris
Režisér, scénárista

Jean-Pierre Améris započal svou profesionální dráhu režiséra krátkými filmy, které realizuje v Lyonu. Za svůj film Intérim získl hlavní cenu na festivalu v Clermont-Ferrandu a v roce 1988 Zvláštní cenu poroty na festivalu ve Villeurbanne. Za svůj první celovečerní film Le Bateau de mariage získává cenu na festivalu v Tübingen a svým druhým snímkem Les Aveux de l’innocent proráží v roce 1996 na festival v Cannes, odkud si odveze tři ocenění (Prix de la Semaine de la critique, Prix de la Jeunesse a Grand Rail d'or). V roce 1998 na MFF v San Sebastianu získává cenu za režii s filmem Mauvaises fréquentations. V následujícím filmu C'est la vie pracuje se Sandrine Bonnaire a Jacquesem Dutroncem. V roce 2003 se Jean-Pierre Améris pouští do adaptace románu Oliviera Adama Poids léger (Lehká váha), který byl v rámci 57. ročníku MFF v Cannes prezentován v sekci Un Certain Regard.

Filmografie (režie):
1993 Le Bateau de mariage
1996 Les Aveux de l’innocent
1999 Mauvaises fréquentations
2000 C’est la vie
2003 Lehká váha (Poids léger)

Nicolas Duvauchelle
Francouzský herec

Nicolas Duvauchelle začíná svou filmovou kariéru v roce 1991 chlapeckou rolí v belgickém snímku Jaca van Dormaela Hrdina Toto (Toto le héros). V roce 1999 přichází jeho první velká role ve filmu režiséra Ericka Zonky Le Petit voleur. Dále dvakrát po sobě se setkává pracovně s režisérkou Claire Denis při natáčení filmů Krásná práce a Miluji tě k sežrání. Mladý herec s krásnou temnou rebelskou tváří je obsazen do rolí v akčíním filmu Snowboardista v režii Oliase Barka a v dramatu režiséra Xaviera Giannoliho Žádostivá těla se setkal před kamerou s herečkou Laurou Smet. Nicolas Duvauchelle je díky svému hereckému talentu a fyzickému vzhledu obsazen do hlavní role ve filmu Jean-Pierra Amérise Lehká váha.

Filmografie:
1998 Le Petit Voleur
1999 Krásná práce (Beau travail)
2001 Miluji tě k sežrání (Trouble every day)
2002 Snowboardista (Snowboarder)
2002 Žádostivá těla (Les Corps impatients)
2003 Lehká váha (Poids léger)
2003 A tout de suite


Campan Bernard Campan
Režisér, herec, scenárista

Bernard Campan studoval herectví a následovně působil v divadle Petit théâtre de Bouvard, kde se setkal s Pasclem Légitimusem a Didierem Bourdonem a společně založili známé komického trio – Les Inconnus. Bernard Campan nastoupil dráhu filmového herce ve filmu Le Téléphone sonne toujours deux fois a společně s Didierem Bourdonem natáčí roku 1995 první celovečerní film skupiny Les Inconnus Les Trois Frères. O dva roky později hraje ve filmech Le Pari a Les Rois mages. V roce 2001 ztvární hlavní roli v debutu režisérky Zabou Breitmann Zkus si vzpomenout, za tento film získává ocenění za nejlepší mužský herecký výkon na fetivalu v Saint-Jean-de-Luz. V roce 2004 opět překvapí hereckým výkonem ve filmu Lehká váha režiséra Amérise.

Filmografie (herec):
1984 Le Téléphone sonne toujours deux fois
1995 Les Trois Frères
1997 Le Pari
1998 Augustin roi du kung-fu
2001 Les Rois mages
2001 Zkus si vzpomenout (Se souvenir des belles choses)
2002 French man (Le Cœur des hommes)
2003 Lehká váha (Poids léger)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Liam Neeson si zahraje zabijáka trpícího ztrátou paměti

Liam Neeson si zahraje zabijáka trpícího ztrátou paměti

16. 4. 2021 | Novinky | Adam Homola

Liam Neeson se akčních thrillerů nevzdává, ostatně proč taky. Je to žánr, ve kterém se na stará kolena našel.
Vesmír, magnety a vzkříšení Hana, taková je nová ukázka na Rychle a zběsile 9

Vesmír, magnety a vzkříšení Hana, taková je nová ukázka na Rychle a zběsile 9

15. 4. 2021 | Trailery | Adam Homola

Další díl Rychle a zběsile měl být sice dávno za námi, ale z loňské premiéry kvůli covidu sešlo a filmu se tak dočkáme letos.
Armáda mrtvých: Bautistovi stojí v cestě ke 200 milionům dolarů horda zombíků

Armáda mrtvých: Bautistovi stojí v cestě ke 200 milionům dolarů horda zombíků

14. 4. 2021 | Trailery | Adam Homola

Las Vegas je plné peněz i zombíků a Dave Bautista se s tím pokusí něco udělat.
Jednu ze záporných postav si v novém Shazam zahraje Lucy Liu

Jednu ze záporných postav si v novém Shazam zahraje Lucy Liu

13. 4. 2021 | Novinky | Adam Homola

Do připravovaného pokračování komiksárny Shazam! se přidává Lucy Liu.