Legendy z Dogtownu – soundtrack

25. 1. 2008 - 13:39 | Téma | red

Legendy z Dogtownu – soundtrack zdroj: tisková zpráva

Snímek Legendy z Dogtownu, na který si původně brousil zuby i sám David Fincher, vypráví o tom, jak v 70

Snímek Legendy z Dogtownu, na který si původně brousil zuby i sám David Fincher, vypráví o tom, jak v 70. letech skupinka surfařů v kalifornském Venice začne jezdit nový, podstatně agresivnější styl skateboardingu a tím v podstatě položí základy budoucím extrémním sportům. Kdyby se snímek odehrával dnes, zřejmě by byl soundtrack oděn do hávu různých emo-pop-punk-numetal-hardcore mutací, ale protože se jedná o 70. léta, je obsah této nahrávky celkem jasně vyprofilován na tehdejší podobu (hard) rocku, překvapivě bez přítomnosti nějaké surf hudby.

Z jmen tu jsou skutečně jen ty nejklasičtější, hned z kraje uvedeme Black Sabbath a jejich song Iron Man, skladbu se snad nejlegendárnějším rockovým riffem všech dob, Nazareth a Hair of the Dog a jejich typické „plechovkové“ bicí, Success od Iggy Popa či Deep Purple-ovskou Space Truckin...

Celý soundtrack je poskládán jako encyklopedie s hromadou záchytných bodů, kdy si moment co moment lusknete prsty, „Jasně, tohle přece znám!“ A taky že znáte, i když leckdy možná ani nebude vědět odkud a budete mít pocit, že jméno kapely slyšíte prvně v životě.

Takový Sweet, Foghat, Joe Walsh či Ted Nugent, to jsou pro mnohé bezmála španělské vesnice, ale stačí jeden riff, melodie či zpěvová linka a hned je tady záblesk, že jste to už vlastně slyšeli.

Z dalších jmen zde najdete Davida Bowieho, Rod Stewarta s jedním docela romantickým flákem, rockery T.Rex nebo Fire do Jimiho Hendrixe. Ale najde se tu i něco čerstvějšího. Jednak Social Distortion (ti ovšem hned v úvodu naservírují cover skladby Death or Glory od The Clash, takže jsme zase u 70. let), ale především celkem vroucí jméno na labelu Fat Wreck Chords, hardcore/punk Rise Against, kteří v songu Nervous Breakdown zaujmou především hymnickým vokálem...

Verdikt: Hard rock - pokaždé když jsem zaslechl tohle jméno, zježily se mi chlupy na těle, nicméně tahle deska mě přesvědčila o tom, že minulost až tak černá nebyla.

Hodnocení: 80%

Seznam skladeb:
01. Death or Glory – Social Distortion
02. Hair of The Dog – Nazareth
03. I Just Want To Make Love To You – Foghat
04. Fox on The Run – Sweet
05. Motor City Madhouse – Ted Nugent
06. Turn to Stone – Joe Walsh
07. One Way Out – Allman Brothers Band
08. Fire – Jimi Hendrix
09. Space Truckin´ - Deep Purple
10. Success – Iggy Pop
11. Suffragette City – Davie Bowie
12. Iron Man – Black Sabbath
13. Nervous Breakdown – Rise Against
14. 20th Century Boy – T.Rex
15. Maggie May – Rod Stewart
16. Wish You Were Here – Sparklehorse

Celkový čas: 52:38

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.