L.A. - 4. července - preview

11. 7. 2008 - 13:18 | Téma | red

L.A. - 4. července - preview zdroj: tisková zpráva

Temná sci-fi freska L.A. – 4. července (Southland Tales) byla na MFF v Cannes soutěžním křestem pro Richarda Kellyho (Donnie Darko), jednoho z nejambicióznějších mladých amerických scénáristů a režisérů

Temná sci-fi freska L.A. – 4. července (Southland Tales) byla na MFF v Cannes soutěžním křestem pro Richarda Kellyho (Donnie Darko), jednoho z nejambicióznějších mladých amerických scénáristů a režisérů.

L.A. - 4. července SYNOPSE:
L.A. – 4. července se odehrává během vrcholících oslav Dne nezávislosti Léta Páně 2008 v Los Angeles. Poté, co v Texasu dochází k atomové explozi, zprovozňují inženýři společnosti US-IDent na pobřeží přelomovou elektrárnu, která čerpá energii z mořských vln. Na nový druh energie si dělá zálusk kde kdo, od mocných společností přes marxistické bojůvky až k všudypřítomnému státu: Los Angeles stojí na pokraji sociální, ekonomické a přírodní katastrofy. V tomto výbušném prostředí se pak rozvíjejí osudy hlavních figur L.A. – 4. července. Boxer Santaros (Dwayne „The Rock“ Johnson) je herec, který se snaží zaujmout se svým katastrofickým scénářem „The Power“ (Síla), přičemž se stylizuje do hlavního hrdiny příběhu, Jericha Canea a trpí ztrátou paměti. Pornohvězda Krysta Now (Sarah Michelle Gellarová) se snaží zbavit své minulosti a rozjíždí televizní show. Policista Roland Taverner (Seann William Scott) je na stopě velké konspirace a zároveň hledá své dvojče Ronalda.

L.A. - 4. července “Je to komedie o konci světa“, vysvětloval režisér Richard Kelly na tiskovce v Cannes. „L.A. – 4. července se zabývá tím, kam směřuje naše společnost a současnými problémy, jako jsou alternativní zdroje energie a terorismus, ale i občanské svobody, které jsou nám postupně odebírány, a dokonce i možný vliv znehodnocování životního prostředí na lidské chování.“

INSPIRACE:
Film L.A. – 4. července je součást širšího konceptu „Southland Tales“. L.A. – 4. července představuje čtvrtou až šestou kapitolu celé ságy, zatímco první tři díly by měl obstarat komiksový prequel. Příběhy by měl napsat sám Kelly. Svou roli v projektu sehrává i oficiální stránka snímku. Po určitém rozčarování z canneských projekcí však web i komiksy zatím zůstávají trochu u ledu.

L.A. - 4. července UPOUTÁVKA:
K L.A. – 4. července zatím existuje pouze několik klipů s komediálním nábojem.

OBSAZENÍ:
Jako film o mnoha postavách s velmi bizarními jmény je L.A. – 4. července obsazeno působivou směsí nečekaných herců. Boxer Santaros je první vážnější rolí Dwaynea „The Rock“ Johnsona, který se zatím měl možnost etablovat jako protagonista ztřeštěných komedií nebo akčních filmů. Podobně seriózní pověst má mladý Seann William Scott, držitel ceny MTV za nejlepší polibek (ve filu Prci prci prcičky 2). Sarah „Zabíječka upírů“ Michelle Gellarová sehrála titulku v remaku horroru Nenávist, zatímco šarmantní Miranda Richardson (Pavouk) byla dvakrát nominována na Oscara a dvakrát získala Zlatý glóbus. V roli Simona Theoryho se představuje režisér Kevin Smith Mladí muži za pultem a Serpentine hraje okouzlující Bai Ling (Dumplings). V dalších rolích bude k vidění populární herečka/zpěvačka Mandy Mooreová, nadaný Lou Taylor Pucci a zpěvák Justin Timberlake.

L.A. - 4. července TVŮRCI:
Richard Kelly o sobě dal vědět temně groteskním debutem Donnie Darko z roku 2001. Pro svou vynalézavou strukturu, neotřelý humor a post-gilliamovskou atmosféru patří Donnie Darko k tomu nejlepšímu, co v posledních letech z USA do kin přišlo. Následně Kelly napsal scénář Domino pro Tonyho Scotta, film dokonale vystihující styl a náladu doby. Na L.A. – 4. července strávil Kelly pět let práce. V Cannes film provázelo ohromné očekávání, které se záhy změnilo v drsné odsudky. Tím je tenhle festival nechvalně známý a znamená to jediné: v L.A. – 4. července bude něco znepokojivého, něco s čím se těžko srovnává. A to zní slibně. Většinu štábu si vzal Kelly z Donnieho Darka, a to včetně kameramana Stevena B. Postera. Původní hudbu složil k L.A. – 4. července Moby.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.