Krásná pokojská (Maid in Manhattan)

4. 6. 2007 - 12:46 | Recenze | red

Krásná pokojská (Maid in Manhattan) Placeholder | zdroj: tisková zpráva

[Statistické údaje:] - Námět: Edmond Dantes. Scénář: Kevin Wade. Režie: Wayne Wang. Produkce: Elaine Goldsmith-Thomasová, Deborah Schindlerová, Paul Schiff. Vedoucí výroby: Charles Newirth, Benny Medina. Kamera: Karl Walter Lindenlaub. Výtvarník: Jane Muskyová. Střih: Craig McKay. Kostýmy: Albert Wolsky. Hudba: Alan Silvestri. Hrají: Jennifer Lopezová (Marisa), Ralph Fiennes (Christopher Marshall), Natasha Richardsonová (Caroline), Stanley Tucci (Jerry), Tyler Garcia Posey (Ty), Frances Conroyová (Paula), Chris Eigeman (John), Amy Sedarisová (Rachel), Marissa Matroneová (Stephanie), Priscilla Lopezová (matka), Bob Hoskins (Lionel Bloch) a další. Barevný, 107 minut. Dolby digital. České podtitulky. USA 2002. Distribuce v ČR: Falcon. Premiéra v ČR: 5. června 2003. Profil Jennifer Lopezové Recenze knihy Krásná pokojská Žila byla jedna hezká, hodná, ale chudá dívka, která potkala svého prince právě ve chvíli, kdy na sobě poprvé v životě měla krásné, drahé šaty

Krasna_pokojska
Žila byla jedna hezká, hodná, ale chudá dívka, která potkala svého prince právě ve chvíli, kdy na sobě poprvé v životě měla krásné, drahé šaty. Princ se do ní na první pohled zamiloval a dívka měla rázem těžkou hlavu z toho, co se stane, až se princ dozví, že je jen obyčejnou služebnou. Něco vám to připomíná? Správně, romantická komedie Krásná pokojská je soudobou variací pohádky o Popelce, situovanou do luxusního newyorského hotelu. Popelka se jmenuje Marisa, je svobodnou matkou portorikánského původu a pracuje jako pokojská. Princ je republikánský politik a žhavý kandidát na místo senátora Chris Marshall. Jejich první setkání není zrovna romantické. Chris si jde ulevit na toaletu ve svém hotelovém apartmá a nevšimne si, že tam Marisa zrovna urovnává přinesené ručníky.

Krasna_pokojska
Druhé kolo už je podstatně slibnější: Chris vstoupí do sousedního apartmá, obývaného afektovanou bohatou nánou Caroline, zrovna ve chvíli, kdy si Marisa tajně zkouší Carolinin kostým za pět tisíc dolarů. Princ je okouzlen a Popelka, její syn Ty ani kolegyně, která to všechno spískala, mu neprozradí, jak se věci skutečně mají. Marisa neodolá Chrisovu pozvání na společnou procházku a pak už jsou oba ztraceni. Jejich lásce však stojí v cestě nejen odlišné sociální postavení, ale také Chrisův osobní tajemník a volební manažer v jedné osobě, všetečný bulvární tisk a Marisina šance na povýšení v hierarchii hotelového personálu. Marisa se proto rozhodne vztah ukončit, její útěk z plesu se jí však nepodaří tak, jak očekávala…

Krasna_pokojska
Představitel hlavní mužské role Ralph Fiennes je jedním z nejvýraznějších herců posledního desetiletí (Schindlerův seznam, Anglický pacient). Většinou však hraje rozpolcené postavy zmítané vášněmi. V romantické komedii se objevil poprvé a své role se zhostil se střídavými úspěchy. Pasáže, ve kterých se svobodomyslný senátorský kandidát snaží vymanit z nepřetržitého dozoru tajemníka Jerryho (ve skvělém podání Stanley Tucciho), zvládl Fiennes s přehledem a vtipem. Méně přesvědčivý už je při dlouhých zamilovaných pohledech směrem ke své vyvolené. Také výkon Jennifer Lopezové má dvě stránky. Navzdory tomu, že je dosud spíše pokládána za popovou hvězdičku než za herečku, působí Lopezová překvapivě přirozeně zejména jako matka nadprůměrně inteligentního Tye. Vydařené jsou také spiklenecké scénky s ostatními zaměstnanci hotelu. Také ona však ztrácí přesvědčivost ve scénách se svým princem. Mezi hlavními hrdiny to navzdory scénáři nejiskří, a dlouhé zasněné pohledy na tom mnoho nespraví.

Krásná pokojská je další z řady romantických komedií, které vás ničím nepřekvapí, neurazí ani nenadchnou. Má své silné stránky v podobě několika opravdu vydařených hotelových scén, ale také výrazné slabiny, z nichž za největší považuji bezbarvý vztah mezi hlavními hrdiny a zbytečný epilog ve stylu „o rok později“.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.