Kontakt (Contact: Special Edition) - DVD

23. 2. 2009 - 13:44 | Téma | red

Kontakt (Contact: Special Edition) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Robert Zemeckis Hrají: Jodie Foster, Tom Skerritt, John Hurt, Angela Bassett Region: 2 Délka: 144 min

dvd_kontakt
Režie: Robert Zemeckis
Hrají: Jodie Foster, Tom Skerritt, John Hurt, Angela Bassett
Region: 2
Délka: 144 min.
Verze: widescreen (2,35:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina, němčina, španělština)
Titulky: české, anglické, německé, španělské, holandské, švédské, norské, dánské, finské, portugalské, hebrejské, polské, řecké, turecké, maďarské, islandské, chorvatské, francouzské, italské, německé pro neslyšící

Děj
Ačkoli je Kontakt prezentován spíš jako sci-fi, určitě má k čistokrevné sci-fi dost daleko. Nositel Oscara za Forresta Gumpa, režisér Robert Zemeckis ví, že při rozpočtu 90 milionů dolarů musí zaujmout co nejširší publikum, a ne jen pár nadšenců. Proto zde najdeme hodně sentimentu, lidských tužeb a snů, patetických proslovů, smrt blízké osoby, vládní konspiraci, milostné vztahy, Boha a ostatní témata, která táhnou široké masy. To vše je podbarveno všudypřítomnými smyčci. (Chybí jen nemocné dítě a pes bez domova.) Ale ne, Kontakt není zas tak zavrženíhodný, jak to podávám. Je to samozřejmě profesionálně natočený film, který se normálnímu divákovi - a nemyslím to nijak zle - bude líbit.

Pojednává o holčičce, která se odjakživa zajímala o astronomii, komunikaci a mimozemské civilizace. Když vyrostla a vystudovala, dostala práci u obřího radioteleskopu, a po nocích poslouchala signály ze vzdáleného vesmíru. Až jednou přijala signál, který dával smysl...

Obraz a zvuk
Lahůdka! Zatím asi jedno z nejlepších DVD, které se mi dostalo do mechaniky. Perfektně ostrý a průzračně čistý obraz, a zvuk za ním nezůstává pozadu ani o milimetr. Na tomhle disku můžete spolehlivě demonstrovat přednosti technologie DVD svým přátelům.

Výbava
Toto vydání si název "special edition" opravdu zaslouží, takže Warnerům - vzhledem k vybavení - ty vysoce "užitečné" reklamy umístěné na disku odpustím. Vedle nich tam totiž najdeme izolovanou stopu s hudbou, dvě upoutávky, slušně podrobné info o tvůrcích a hercích a střípky o adaptaci původního románu popularizátora vědy Carla Sagana do nynější filmové podoby. Dále je na disku velmi zajímavý dokument o vizuálních efektech. Silnou stránkou dévédéčka Kontakt jsou určitě komentáře. Poslechnout si můžeme povídání představitelky hlavní role Jodie Fosterové, režiséra spolu s producentem, a chlapíků zodpovědných za triky. To poslední si určitě zaslouží vaši pozornost, protože budete překvapeni, co všechno - skoro by se mi chtělo říct: kdejakou prkotinu - vytvořili trikem!

Hodnocení

dvd_kontakt
dvd_kontakt
Film 3/5 - takhle vypadá sci-fi pro normální diváky

DVD 5/5 - bohatá výbava, tři komentáře

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.