Když si Chuck bral Larryho

3. 8. 2007 - 14:08 | Téma | red

Když si Chuck bral Larryho zdroj: tisková zpráva

Chuck ( Adam Sandler) a Larry ( Kevin James) jsou požárníci, členové patřičně mužného hasičského sboru v Brooklynu

Chuck (Adam Sandler) a Larry (Kevin James) jsou požárníci, členové patřičně mužného hasičského sboru v Brooklynu. Larry byl šťastně ženatý a má dvě děti, Chuck má mnoho milenek, někdy i víc najednou. Jsou velmi dobří přátelé, znají se dlouho. Larry je vdovec a si začne dělat starosti, co se bude s dětmi, kdyby se mu v práci něco stalo. Má penzi, kterou měla zdědit manželka, ale když ji chce převést na děti, ukáže se, že na to měl rok a ten vypršel. Teď bude muset žádat, vysvětlovat a čekat. A toho se Larry, kvůli své práci, bojí. Úřednice mu vysvětlila, že by vše bylo jednodušší, kdyby se oženil.Ale Larry se nechce ženit, schází mu jeho Paula.

Při jednom z dalších požárů se zlomí žebřík, Chuck je zraněn, Larry mu zachrání život, ale sám také skončí v nemocnici. Chuck mu děkuje a podle starého požárnického zvyku slibuje, že pro něj udělá cokoliv. A Larry chce, aby s ním Chuck vstoupil do domácího partnerského vztahu – samozřejmě jen papírově – aby mohl zajistit děti. Odkáže mu i penzi, i děti. Ačkoliv Chuck je neochotný, nakonec souhlasí. Podepíší patřičný dokument na radnici, ohlásí pojišťovně partnerství, Chuck se nastěhuje k Larrymu a dětem do domu a měl by být klid. Nikdo nemusí nic vědět.

Ale byrokracie se tak lehce nevzdává. Objeví se kontrolor, který má zjistit domácí situaci. Larrymu a Chuckovi vysvětlí krásná advokátka Alex (Jessica Bielová), že podobná situace skončila pro jiné dva pány z Colorada velmi špatně: odsoudili je pro podvod. Ale oni se nemají čeho bát, že ano, protože oni jsou opravdoví homosexuálové... Pánové si od ní nechají si poradit a absolvují svatbu v Kanadě. Ale ani to nezastaví podezíravého kontrolora Fitzera (skvělý Steve Buscemi) od snahy dokázat, že jsou podvodníci. Soukromí je ohroženo, jde už jen o to uniknout vězení a nezbláznit se…

První polovina filmu je klasickou ukázkou klišé, trapných žertů, hrubostí a sexuálního inuenda. Sex je natolik hrubozrnný, že filmu hrozila kategorie R. Druhá polovina se odbývá ve dvou souběžných rovinách. Jednak Chuck a Larry odkrývají, že žít s někým je složité, důležité a nejde jen o sex. A že je to to nejlepší, co život nabízí. A je tu i detailní popis ponižování, posměchu, diskriminace a opomíjení. To vše dělá druhou polovinu filmu mnohem zajímavější.

Chuck se zamiluje do Alex. Je to první žena, se kterou nespí ,ale tráví s ní čas. Alex se s ním cítí bezpečná, Chuck je konec konců ženat s Larrym, a tak s ním ochotně nakupuje, povídá si a směje se. A Chuck odkryl v ženě člověka. Scéna ve sprchách, kdy po mnoha letech je najednou pro ostatní muže problém být okolo Larryho a Chucka, je klasická, ale s pěkným překvapením.

V tomto filmu, produkovaném jasně heterosexuáním Sadlerem, jsou scény, které si nedovolil ani film Zkrocená hora. Třeba: Larryho syn Erik trénuje step s pomoci Chucka v kostýmech jak z Ptačí klece, a je tak evidentně na cestě být tím, o čem tatínek tvrdí, že je, což všem konzervativním „zachráncům“ dětí bere vítr z plachet.

Milovnící Adama Sandlera ve filmu najdou jeho obvyklý druh jednoduché, zemité komedie. Ti kteří film vysedí do konce, budou možná překvapeni, že Sandler asi mohl filmem říci i víc, kdyby chtěl – a kdyby se to vyplácelo.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.