Kdo je kdo ve filmu Hellboy (2)

9. 9. 2004 - 16:53 | Téma | red

Kdo je kdo ve filmu Hellboy (2) zdroj: tisková zpráva

Ostatní pracovníci Úřadu pro výzkum paranormálních jevů Ostatní pracovníci Úřadu pro výzkum paranormálních jevů Profesor Trevor Bruttenholm, přáteli přezdívaný Broom, je již po mnoho desetiletí jedním z nejvýznamnějších amerických odborníků na paranormální jevy

Ostatní pracovníci Úřadu pro výzkum paranormálních jevů

Trevor Bruttenholm Profesor Trevor Bruttenholm, přáteli přezdívaný Broom, je již po mnoho desetiletí jedním z nejvýznamnějších amerických odborníků na paranormální jevy. Již od roku 1943, kdy prezident Roosevelt založil v odpověď na nacistický projekt Thule americký Úřad pro výzkum paranormálních jevů, je jeho vůdčí osobností. Právě on se také stal Hellboyovi učitelem a přítelem. Mezi nimi se nakonec vyvinul vztah téměř otcovsko-synovský.

John Hurt. Čtyřiašedesátiletého hereckého veterána, který již od počátku šedesátých let účinkuje na divadle a v televizi, si filmové publikum všimlo již v roce 1966 v historickém snímku Člověk pro každé počasí. Výrazně se na filmovém plátně prosadil na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, když získal dvě nominace na Oscara (za drama z prostředí turecké věznice Půlnoční expres a dobovém dramatu Davida Lynche Sloní muž) dvakrát nominován na Oscara. O Hurtovu popularitu se rovněž zasloužilo sci-fi Vetřelec (1979). Zazářil také například ve filmech Michaela Catona-Jonese Scandal (1989) a Rob Roy (1995). V posledních letech se objevuje často ve vedlejších rolích, viděli jsme ho ve snímcích Harry Potter a Kámen mudrců či Mandolína kapitána Corelliho (oba 2001)

Kevin Trainor, který v úvodu filmu hraje mladého Trevora Bruttenholma, má na svém kontě zatím pouze drobnou roličku v britském thrilleru Díra (2001) s Thorou Birchovou a Keirou Knightleyovou.

Clay Agent Clay patří mezi Hellboyovy kolegy a je jedním z nejschopnějších lidí v ÚVPJ, momentálně končí s jedním ze svých nejobtížnějších a nejnevděčnějších úkolů: s funkcí Hellboyova parťáka (a tak trochu i osobního hlídače). Již nejednou se totiž stalo, že se Clayovi nepodařilo udržet Hellboye v „domácím vězení“. Ten byl na svém útěku již několikrát viděn či dokonce vyfocen, čímž způsobil mírný skandál.

Corey Johnson hrál již v řadě zajímavých snímků (drama s Anthony Hopkinsem Nevinnost, válečná dramata Zachraňte vojína Ryana a Černý jestřáb sestřelen, dobrodružná Mumie, televizní seriál Bratrstvo neohrožených), vesměs se však jednalo o role velmi malé. Shodou okolností se Johnson objevuje často ve filmech natáčených v České republice: hrál již ve válečném dramatu Harrisonovy květy (2000), ve sci-fi A Sound of Thunder (2004) s Benem Kingleym a samozřejmě v Hellboyovi.

Agent John Myers byl přeložen z FBI a čerstvě nastupuje do ÚVPJ. Z mnoha uchazečů si tohoto mladíčka osobně vybral profesor Bruttenholm a svěřil mu úkol, z něhož odchází agent Clay. Právě Myers se stává Hellboyovým novým parťákem. Už proto, že si Hellboy na partnery příliš nepotrpí, vznikne mezi Hellboyem a Myersem nepříliš vřelý vztah. Jistá nevraživost je ještě podpořena tím, že mezi Myersem a Liz Shermanovou, Hellboyovou platonickou láskou, začnou probleskovat vzájemné sympatie.

John Myers Rupert Evans patří mezi herecké začátečníky, role ve snímku Hellboy je jeho celovečerním debutem. Tento mladý Angličan ale již účinkoval v sitcomech My Family a High Stakes či v televizním seriálu Paradise Heights (2002). Hrál i jednu z hlavních rolí televizní adaptaci románu D. H. Lawrence Sons and Lovers (2003) či v televizní adaptaci románu Zločin a trest.

Doktor Tom Manning stojí v čele úřednického aparátu ÚVPJ a podle všeho má za úkol především popírání existence této státní organizace a některých jejích prapodivných agentů před okolním světem. Tuto činnost mu stěžuje svými neustálými útěky Hellboy, a tak mezi tímto byrokratem a Hellboyem často dochází k projevům vzájemné nesympatie.

Tom Manning Jeffrey Tambor. Šedesátiletý americký herec patří k představitelům vedlejších rolí v hollywoodských snímcích, v poslední době hrál také ve filmech Dr. Dolittle, Seznamte se, Joe Black, Něco na té Mary je (vše 1998), Narušení (1999) nebo Grinch (2000). K vrcholům jeho filmografie patří jeho debut v soudním dramatu …a spravedlnost pro všechny (1979) či komedie Dobrodruzi z velkoměsta (1991). Zajímavé příležitosti nabídli Tamborovi i televizní tvůrci. Za svůj výkon v sitcomu The Larry Sanders Show (1992-1998) obdržel řadu ocenění, často účinkuje i v detektivních seriálech (Kojak, Starsky and Hutch, Poldové z Hill Street).

Kdo je kdo ve filmu Hellboy (3)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.