Kauza Koliba

29. 1. 2008 - 8:34 | Téma | red

Kauza  Koliba Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Zdá se, že po letech úpadku a útlumu produkce, po rozkrádání a politických vlivech, se konečně vody ustálily, a slovenský Barrandov, tedy Koliba, se opět pozvedne. Je tomu tak díky dohodě se světovým výrobcem filmové a televizní techniky, německou firmou Arrio. [Část areálu na Kolibě] Kauza Koliba, která nakonec skončila u soudu, vznikla díky zpronevěře dotace ve výši 46 milionů slovenských korun

koliba
[Část areálu na Kolibě]
Kauza Koliba, která nakonec skončila u soudu, vznikla díky zpronevěře dotace ve výši 46 milionů slovenských korun. Dotaci poskytlo ministerstvo kultury na výrobu filmů Knieža Pribina a Jánošík (u tohoto filmu byla dokonce zpronevěřena částka 30 000 slovenských korun na opravu chrupu hlavního představitele Jánošíka).

koliba
[Pohled do jednoho z ateliérů]
Ani jeden z uvedených filmů nejenže nebyl doposud natočen, ale ministerstvo kultury nikdy nedostalo zpět ani vynaložené peníze. Proto dalo celou věc k soudu s tím, že poplatky za prodlení jsou 80 milionů slovenských korun. Tím již tak zadlužená Koliba šla do celkového minusu 120 milionů. Naštěstí už Koliba není v majetku Mečiarovy dcery Magdy.

koliba
[...kde se dnes konají techno party]
Spor trvá dodnes, ale naštěstí a.s. Štúdio Koliba podepsalo již zmíněnou smlouvu, v níž by oba podniky měly stejný podíl. Předpokládaná hodnota projektu je 20 milionů německých marek. Z Koliby by se tak mělo stát technicky nejmodernější studio ve východní Evropě, které by mohlo konkurovat jak našemu Barrandovu, tak filmovým studiím v Budapešti.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.