Kajínka bude hrát Lavroněnko

12. 6. 2009 - 10:07 | Téma | red

Kajínka bude hrát Lavroněnko zdroj: tisková zpráva

Film o Jiřím Kajínkovi, odsouzeném na doživotí, začne Petr Jákl natáčet 17. června. Praha 11. června (ČTK/Tiscali) – V polovině června začne štáb producenta a debutujícího režiséra Petra Jákla natáčet film Kajínek na motivy životopisu tohoto kontroverzního vězně

Konstantin Lavroněnko Praha 11. června (ČTK/Tiscali) – V polovině června začne štáb producenta a debutujícího režiséra Petra Jákla natáčet film Kajínek na motivy životopisu tohoto kontroverzního vězně. Jiří Kajínek byl z dvojnásobné vraždy a z pokusu o ni obžalován v roce 1995. O tři roky později mu Krajský soud v Plzni uložil doživotí. Odsouzený, který proslul svými pokusy o útěk z vězení, dodnes tvrdí, že je nevinný, a požaduje obnovu procesu.

Roli Kajínka ztvární Konstantin Lavroněnko, jeho právničku Tatiana Vilhelmová a jejího partnera polský herec Boguslaw Linda. Na plátně se objeví i Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, Norbert Lichý, německý herec Werner Daehn. Reportér Josef Klíma bude se svým kolegou Jankem Kroupou filmařům odborným poradcem.

Tatiana Vilhelmová a a Konstantin Lavroněnko Na scénáři pracovalo postupně sedm tvůrců počínaje Markem Dobešem a konče Petrem Jáklem, dramaturgem byl Petr Bok. Film budou produkovat společnosti J.B.J. Film a HCE. Petr Jákl projekt připravuje už čtyři roky. S Kajínkem se mnohokrát setkal a nakonec příběh přepsal, jak to cítí on. I proto se rozhodl, že se o režii filmu, který by měl být pravým thrillerem, pokusí sám. "Dostali jsme povolení natáčet na autentických místech včetně Mírova, ale i na Borech," podotkl. Pro kameramana F. A. Brabce je projekt výzvou už proto, že ho bude natáčet nejnovější digitální technologií, která kombinuje optickou a mechanickou část klasické kamery s digitálním snímacím čipem.

Producenti uvažovali o několika režisérech, naposledy šlo o Ivana Fílu, ale od smlouvy s ním bylo v listopadu 2007 odstoupeno. Loni na jaře Fíla oznámil, že se "ledy pohnuly". Rozhodl se natočit vlastní film na toto téma Projekt K. a do hlavní role obsadí Richarda Krajča. Jákl na Fílu podal v létě žalobu za protiprávní jednání; nechtěl, aby scénář napsaný pro něj uplatnil jinak. Natáčení nebylo zahájeno a producent Viktor Schwarcz ze společnosti Cineart TV Prague ČTK uvedl, že projekt byl zastaven. Jákl na tiskové konferenci 11. června řekl, že je výhradním vlastníkem práv na Kajínkův příběh. Ten lze ovšem nahlížet z různých stran. "Bude v něm plno otazníků. Necháme na divácích, aby si to domysleli," řekl Jákl na dotaz o vině či nevině ústřední postavy filmu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.