Jennifer Love Hewittová

29. 8. 2008 - 11:37 | Téma | red

Jennifer Love Hewittová zdroj: tisková zpráva

Své nejlepší roky si Jennifer Love Hewittová prožívala ve druhé polovině devadesátých let, kdy patřila k hvězdám televizní série Správná pětka

Jennifer Love Hewittová Své nejlepší roky si Jennifer Love Hewittová prožívala ve druhé polovině devadesátých let, kdy patřila k hvězdám televizní série Správná pětka. Na filmovém plátně se prosadila rolemi elegantních, avšak povrchních hrdinek hororů (Tajemství loňského léta, 1997) i romantických komedií (Před svatbou ne!, 2000). Nepříliš šťastným výběrem rolí však v posledních letech ze slávy spíše ustoupila.

Jennifer Love Hewittová se narodila 21. února 1979 v texaském městě Waco do lékařské rodiny Pat a Dannyho Hewittových. Krátce po jejím narození se však manželství rodičů rozpadlo a o Jennifeřinu výchovu se starala ambiciózní matka, která svou dceru důsledně vedla ke kariéře v showbyznysu. Už ve třech letech se tak Jennifer poprvé objevila na jevišti jako zpěvačka a od pěti navštěvovala lekce stepu a baletu, aby se následně stala členkou tanečního souboru Texas Show Team. A v jejích deseti letech se s matkou přestěhovaly do Los Angeles, kde prvně postavila před kamerou – nejdřív v reklamě, posléze ve svém prvním z mnoha televizních seriálů, Kids Incorporated (1989-1991).

Jennifer Love Hewittová ve filmu Před svatbou ne! Jennifer se brzy stala oblíbeným hollywoodským dítkem, do nějž své (nikoli marné) naděje vkládali producenti filmoví, televizní i hudební (v roce 1992 jí vyšlo první album Love Songs, svůj pěvecký talent ostatně nedávno potvrdila už svou čtvrtou deskou BareNaked). Na obrazovkách se Hewittová uplatnila například v sitcomu Shaky Ground (1992-1993) nebo dobrodružné sérii McKenna (1994). Její doménou se ale stala rodinná melodramata, jež neměla daleko k označení soap-opera. Seriál The Byrds of Paradise (1994) o učiteli a jeho třech dětech, vyrovnávajících se se ztrátou manželky (respektive matky) ještě ohromujících čísel co do počtu epizod nedosáhl, to Správná pětka (1995-1999) patřila mezi trvalky amerických televizí. A Hewittová byla jedním z důvodů, proč vůbec sledovat příběhy pětice sourozenců, kteří při autonehodě ztratili oba rodiče. Vždyť si její hrdinka, živelná Satan Reevesová, chodící s jedním z ústředních bratrů, vysloužila v letech 1999 a 2000 dokonce vlastní televizní sérii Time of Your Life.

Jennifer Love Hewittová Na filmovém plátně Hewittová debutovala nepříliš důstojně – objevila se v dětské fantasy Munchie (1992) od mistra braku Jima Wynorskiho. Nedlouho poté uplatnila v komedii Sestra v akci 2 (1993) své pěvecké nadání jako jedna z žaček nonkonformní učitelky hudby v podání Whoopi Goldbergové. Po seriálové přestávce se pak v roce 1996 na plátna Hewittová vrací sérií teenagerských snímků, které se pokoušejí těžit z její popularity u mladých diváků. Obvykle se prezentovala rolemi lepých a oblíbených, avšak prostinkých dívek. Asi největšího úspěchu se jí dostalo jako ústřední hrdince dvou hororových snímků Tajemství loňského léta (1997) a Tajemství loňského léta 2: Rok poté (1998), vyprávějících o partičce přátel pronásledovaných pomstychtivým vrahem. Z výraznějších titulů pak zmiňme ještě romanci Poslední mejdan (1998), kde se představila v roli školní krásky Amandy. Opačnou úlohu ryzí dívky se srdcem i mozkem na správném místě naopak ztělesnila v jiné romantické komedii Trojská válka (1997).

Jennifer Love Hewittová ve filmu Garfield S přechodem do úloh dospělých žen Hewittová vsadila na svůj komediální talent, střídavé (ne)úspěchy při volbě rolí ji však připravily o místo na výsluní a zařadily ji mezi hvězdy nižší svítivosti. A přitom třeba v satiře na hudební průmysl Comeback (1999) dokázala jako začínající manažerka Cate zastínit kupříkladu Willa Ferrella či Bena Stillera. V komedii Před svatbou ne! (2001) pak vytvořila zajímavý herecký pár se Sigourney Weaverovou – ztělesnily totiž duo sňatkových podvodnic. Ačkoli se v úloze svůdnice dokonale využívajících ženských půvabů musela Hewittová cítit jako doma, hned vzápětí si vyzkoušela role racionálních žen, kterým je atraktivní vzhled spíše na obtíž. V těchto rolích však Hewittová dosti tápe, jak museli uznat diváci nevydařené špionážní komedie s Jackiem Chanem Smokink (2002) nebo dvou filmových příběhů o populárním líném kocourovi Garfield (2004) a Garfield 2 (2006), v nichž ztělesnila veterinářku Liz. Má menší roličku ve Stillerově komedii Tropická bouře (2008).

Slibněji než filmové role Jennifer Love Hewittová v posledních letech vypadají její role televizní. Vždyť v dramatu Příběh Audrey Hepburnové (2000) ztělesnila slavnou hollywoodskou hvězdu let šedesátých – a i když ze srovnání s originálem nevyšla zrovna nejlépe, získala do portfolia svých rolí další pozoruhodný zápis. Zcela jinou kategorii úloh zastupuje fantastický seriál Ghost Whisperer (2005-2006), v němž se Hewittová objevuje jako dívka se schopností promlouvat s duchy zemřelých. Její působení na obrazovce však vyšperkovala především cynická a sebestředná Katya Livingstoenová, antihrdinka satiry Confessions of a Sociopathic Social Climber (2005), v níž Hewittová pozoruhodným způsobem shrnula své předchozí herecké působení v rolích povrchních krásek. Také ve světle tohoto snímku je zřejmé, že Jennifer Love Hewittové herecké nadání neschází. Bude-li tedy uvážlivě volit úlohy, pak má tato stále ještě mladá a nadějná herečka před sebou spoustu hvězdných okamžiků.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.