Jennifer Lopezová

31. 1. 2006 - 14:52 | Téma | red

Jennifer Lopezová zdroj: tisková zpráva

Nejslavnější zástupkyně hispánské komunity v Hollywoodu. Kariéra třiatřicetileté rodačky z Bronxu, jejímž životním snem odedávna bylo prosadit se v showbusinessu, začala nabírat obrátky v roce 1990

Jennifer_Lopez

Kariéra třiatřicetileté rodačky z Bronxu, jejímž životním snem odedávna bylo prosadit se v showbusinessu, začala nabírat obrátky v roce 1990. Podařilo se jí získat roli v komediálním seriálu In Living Color. Poté se Jennifer rozhodla přestěhovat se do Los Angeles. První úspěch na filmovém plátně ale zaznamenala až o pět let později filmem Moje rodina. Za drama o osudech latinskoamerických uprchlíků v Los Angeles byla nominována na Independent Spirit Award. Režisér filmu Gregory Nava jí pak o dva roky později dal příležitost ve svém dalším snímku Selena, životopisu Seleny Quintanilly-Perezové (nejpopulárnější mexické zpěvačky, která byla v roce 1995 na vrcholu slávy zavražděna prezidentem svého fan klubu). Lopezová tak nejen získala možnost uplatnit svůj pěvecký talent, ale byla také za svůj herecký výkon nominována na Zlatý glóbus.

Jennifer_Lopez

Rok 1997 je pro kariéru Lopezové zlomový. Ač si do té doby zahrála po boku Wesleyho Snipese a Woodyho Harrelsona (Vlak plný peněz), Robina Williamse (Jack), či Jacka Nicholsona (Krev a víno), teprve v tomto roce Jennifer dostává své první hlavní role. Vedle Seleny slavila Lopezová úspěch s hororem Anakonda s Jonem Voightem a filmem Olivera Stonea U-Turn, kde si zahrála femme fatale, která svede muže omylem zabloudivšího do pouštního maloměsta; partnery jí byli Sean Penn a Nick Nolte. Další hvězdou, se kterou se Lopezová sešla na filmovém plátně, byl George Clooney jako uprchlý trestanec, jenž unese mladou policistku. Zakázané ovoce, adaptaci románu Elmora Leonarda, režíroval v roce 1998 Steven Soderbergh.

Jennifer_Lopez

Do nejvyšších pater slávy se Lopezová dostala až v roce 1999, kdy se věnovala nahrávání svého debutovému alba On The 6 a následujícímu koncertování. Přestože od té doby rozhodně nepolevila ani v natáčení filmů a do své filmografie přiřazuje jeden titul za druhým, téměř pravidelně se jí daří vydávat každým rokem novou desku: J.Lo, This Is Me...Then a v letošním roce Let‘s Get Loud. Od roku 2000 si Lopezová může vybírat z nepřeberného množství nabídek. Ačkoli se pravidelně objevuje v nominacích cen Zlatá malina, kterou jsou "oceňovány" nejhorší herecké výkony roku, hereččini fanoušci zatím její filmy vždy podpořili hojnou návštěvností kinosálů. Pokud si nějaký z filmů, ve kterých účinkovala Lopezová, zaslouží zápis do filmové historie, volba by padla patrně na snímek Cela. Vizuálně strhující náhled do mysli psychopata je zatím patrně tou nejzajímavější volbou Lopezové, o nekonvenčnosti filmu ale rozhodl především režisér Tarsem Singh.

Romantické komedii Svatby podle Mary s Matthewem McConaugheym, romantickému dramatu Policajtka, ani thrilleru Dost režiséra Michaela Apteda se nepodařilo nijak výrazně své žánry obohatit, přesto si Jennifer nadále udržuje postavení nejpopulárnější latinskoamerické hvězdy. Novodobá variace pohádky o Popelce Krásná pokojská s Ralphem Fiennesem pak její status jedině stvrdila. Jedná se totiž o dosud největší hit, ve kterém si Lopezová zahrála. Film se těsně přiblížil magické hranici 100 milionů dolarů na amerických tržbách. Úspěch v podobě romantické hrdinky se Lopezová pokusila zopakovat v komedii Smím prosit? (2004), kde byl jejím partnerem Richard Gere, i v další komedii Příšerná tchýně (2005), v níž se o svého vyvoleného utkává s budoucí příbuznou v podání Jane Fondové. V melodramatu Žít po svém (2005) pak jen Lopezová navázala na téma snímku Dost. Její poslední filmy však naznačují ústup ze slávy. Zdá se, že se Lopezová v posledních letech okoukala a je nejvyšší čas, aby dala své herecké kariéře nový impulz.

To osobní život Jennifer Lopezové prošel v posledních letech několika turbulencemi. Při natáčení krimi Láska s rizikem (2003) se Jennifer setkala se svým budoucím ex-snoubencem Benem Affleckem a společně stihli natočit další film, drama Kevina Smithe Táta na plný úvazek. Brzy po jeho dokončení se ale jejich vztah rozpadl. V roce 2004 si Lopezová vzala za manžela zpěváka a herce Marka Anthonyho.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.