Jeepers Creepers 2

27. 8. 2008 - 11:02 | Téma | red

Jeepers Creepers 2 zdroj: tisková zpráva

Volné pokračování poměrně úspěšného horroru o vesmírné klatbě skryté v zemi režíruje vcelku neočekávaně režisér prvního dílu Victor Silva

Volné pokračování poměrně úspěšného horroru o vesmírné klatbě skryté v zemi režíruje vcelku neočekávaně režisér prvního dílu Victor Silva. Buď ale sám neměl zájem, nebo mu inspirace došla ještě než začal psát scénář.

Creeper Pokud byste totiž někdy chtěli napsat horror, pak Jeepers Creepers 2 by vám mohl být skvělou učebnicí jak to nedělat. Režisér především porušuje nepsané zákony žánru a buď opravdu nemá potuchu, jak vyvolat děs, anebo mu to za to jednoduše nestálo: Příšerník Creeper je nezničitelný. Nelze ho prostě zabít. Je možné se jenom schovat a modlit se, že si vás nevšimne. Na rozdíl od tornáda má ale čuch. Creeper, jakási noční můra zemědělce typu Přemka Podlahy, je v pozdějších stádiích snímku sakumprásk hlavním hrdinou. Je téměř v každém záběru. Jeho vizáž postrádá jakoukoli originalitu, pokud tedy za originální neberete, když je tam všechno. Vypadá jako Freddy s křídlama. Úplně jak nějaká přerostlá vážka. Pravá legrace začíná s nástupem vizuálních efektů. Především souboj Taggart Vs. Creeper, kdy starý Taggart zasáhl Creepera harpunou a příšerník teď zkrz lano jeho autem zmítá. Vypadá to, jako kdyby spíš lano zmítalo Creeperem, jak je zfušované. To, že celá sekvence připomíná obrácené Čelisti nepovažuji za vtipné, stejně jako dalších sto odkazů na mistrovská kina.

Má chlupatý nohy! Zápletka: třiadvacet let před Jeepers Creepers, léto, farma. Creeper čapne kluka a otec (Teggart – Ray Wise) se po texasku nasíří.Mezitím si příšerník vyhlédne autobus s chutnými basketbalisty. Zablokuje jim mobily, bus zneškodní několika přesně vrženými shurikeny a už si leští příbory. Parta ječících výrostků se ztenčuje, přičemž tu mezi nimi překvapivě vyrůstá dokonce konflikt, kdy jeden z nich je opravdu hodně sobecký, ale jinak tvoří bezbarvé stádečko, ze kterého je možné ukrajovat naprosto bezpečně, bez uronění slzy. Mezitím otec Taggart s tou svou harpunou se napíchne na policejní hlášení a svou vyhlášenou texaskou přirozeností Creepera vystopuje. Ach on ještě neví, že Creepera nejde zabít. Není nad to mít sny a vize, jako někdo. Pokud bylo v původních Jeepers Creepers smítko tajemna a strachu, pak dvojka je nudný mix mezi teenagerskou vyvražďovačkou a pomstychtivým ‚Kill Creeper‘.

Až na poslední dvě minuty tu chybí jakýkoli moment překvapení, nebo nápadu. Jeepers Creepers 2 jsou spíše parodii typu Scary Movie, než skutečný horror. Mluvit tady o hereckých výkonech by bylo dehonestací toho výrazu. Technická stránka, jak již vidno z referencí o efektech, nestojí za nic. Jeepers Creepers 2 je film na hodně brzké odpoledne, nebo rovnou na video. Zbytečný blábol.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.