Illusion se vrací

29. 1. 2008 - 8:32 | Téma | red

Illusion se vrací Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Smutná realita, kdy na území Vinohrad nepromítá jediné kino, skončí 18. dubna. Po necelém roce, kdy Filmový podnik hlavního města ukončil provoz v kině Illusion v Maceškově paláci, se zde opět odehraje filmové představení. Kino si vloni na podzim pronajal režisér Miloslav Šmídmajer, který získal důvěru jak majitelů domu, tak i městské části, projektem, v němž slíbil obnovit tradiční kino, s českými a zajímavými filmy a za vstupné, které nikomu neutrhne kapsu. Jak p. Šmídmajer uvádí, obnova kina byla náročnější, než se čekalo: náklady přesáhly 4 miliony Kč, slíbená pomoc magistrátu hlavního města a dalších sponzorů se nekonala

illusion
Jak p. Šmídmajer uvádí, obnova kina byla náročnější, než se čekalo: náklady přesáhly 4 miliony Kč, slíbená pomoc magistrátu hlavního města a dalších sponzorů se nekonala. Půl milionem Kč (dotace spojené se závazkem nejméně pětiletého provozu) přispěla městská část Praha 2, významně pomohl i vlastník budovy, rodina Ing. Aloise Macešky, když některé úpravy zajistil vlastním nákladem. Zásadní pro kvalitu budoucího promítání bude nové ozvučení a odhlučnění, stejně tak jako nová projekční technika a velké plátno. Kvalitě zvuku a obrazu padlo za oběť i několik řad míst pod balkonem, kde se zvuk lomil. Pohodlnější budou i sedačky, i když nejsou zcela nové – byly totiž odkoupeny z kina Galaxie. Do kina se vrátí část původního personálu v čele s vedoucí paní Tesárkovou a promítačem Kuchařem.

Na jaký se můžeme těšit program? Pro rozjezd kina se podařilo zajistit nové české filmy (Rok ďábla, Andělská tvář, Perníková věž, Výlet), mezi kterými se objeví i cizí filmy natáčené v Čechách (Hartova válka) a filmy evropské provenience. Odpolední představení, určená teenagerům, budou ovšem obsahovat i současnou americkou produkci . V dubnu a květnu a potom znovu od září se v neděli odpoledne budou promítat dětská představení. Filmy by se měly střídat po týdnu, program na duben je uveden níže.

illusion
Při představování projektu obnovy kina se hovořilo také o pořádání mimořádných akcí - minifestivalů, profilů významných osobností a podobně. Tyto akce jsou zatím v jednání a mělo by na ně dojít během podzimu, hovoří se například o možné návštěvě Seana Conneryho, který by měl natáčet v Praze.

Městská část slíbila přispět nejen na rekonstrukci, ale i na provoz, bude-li to potřeba. Jak připomněla místostarostka Prahy 2, paní Jarmila Cechnerová, 30% obyvatel Prahy 2 je v důchodovém věku a nedá se čekat, že by vyráželi za kulturou do multiplexů na okraji Prahy nebo platili 150 korun za vstupenku. V Illusionu bude platit pravidlo, že lístek stojí 80 korun, ve výjimečných případech do stovky, ale třeba na dětská představení bude stačit poloviční obnos. Co je ale hlavní - Illusion bude opravdickým kinem, s nezaměnitelnou atmosférou, místem, kde si nejlíp vychutnáte velké příběhy filmového plátna. Bez takového by vinohradská kultura nebyla kompletní.



Kino Illusion - program na duben:

18.-24. 4.
ROK ĎÁBLA - ČR - 15.30, 17.30, 20
21. 4.
Z PEKLA ŠTĚSTÍ 2 - ČR - 13.30


25.4.-1.5.
ANDĚLSKÁ TVÁŘ - ČR - 15.30, 17.30, 20
28.4.
UKRADENÉ SLUCHÁTKO - ČR - 13.30

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.