Holky to chtěj taky 2

1. 10. 2004 - 8:50 | Téma | red

Holky to chtěj taky 2 zdroj: tisková zpráva

Před třemi lety se německý filmový štáb režiséra Dennise Gansela pokusil vrátit úder americkým teenagerovským komediím typu Prci, prci, prcičky a natočil snímek Holky to chtěj taky

Před třemi lety se německý filmový štáb režiséra Dennise Gansela pokusil vrátit úder americkým teenagerovským komediím typu Prci, prci, prcičky a natočil snímek Holky to chtěj taky. Jednalo se o příběh trojice středoškolaček, které touží po svém prvním orgasmu. A po řadě více či méně vtipných eskapád, které se naštěstí dokázaly občas i vyhnout vulgárnostem, se všem třem podařilo dosáhnout úspěchu. Z filmu se stal (nejen) ve své domovině až překvapivě velký hit a druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat. Opět se setkáváme s triem kamarádek, nyní již vysokoškolaček. Vedle blondýny Inken (Diana Amftová) a zrzky Leny (Karoline Herfurthová) brunetu Victorii nahrazuje Lucy v podání Jasmin Geratové. Tentokrát oním nespecifikovaným „to“ z titulu filmu není myšlen první (ani jakýkoli další) orgasmus, ale vlastní bydlení. Celkové vyznění druhého dílu je tak romantičtější než v případě jedničky, fandové prvního dílu se však nemusejí obávat, na sex dojde i nyní...

Dívčím hrdinkám chybí ke štěstí jediné: byt, v němž by našly kýžené soukromí. Koho by také bavilo neustále soupeřit o svůj pokoj s nevlastní matkou, která ho zabrala pro pochybné esoterické praktiky, jako je tomu v případě Inken, nebo se hádat jako Lena se svým přítelem, kterého zajímá jen vlastní muzika? Ještě, že je tu kamarád Flin, který často nechává celou trojici přespat ve stísněných prostorách svého pokoje v studentské ubytovně. Všechny nabízené byty jsou však nestydatě drahé, často i značně nevábné. Nezbývá než seznámit se s těmi správnými muži. Světácká Lucy se dozví, že by se k bytu mohla dostat přes Sebastiana, syna mnichovského bytového magnáta. Prý stejně jako ona studuje psychologii. Zatím však ve škole narazila pouze na vychloubačného spolužáka, který tvrdí, že je Sebastianovým nejlepším kamarádem. Leně, zklamané ze vztahu s muzikantem Lukasem, se začíná dvořit stomatolog Johan. Inken okouzlí bohatý soused Paul, když si všechny tři najmou na tři měsíce chatrný příbytek v podkroví.

Film Holky to chtěj taky 2 potvrzuje pravidlo, že úspěšnost romancí závisí na sympatičnosti mužských i ženských protagonistů a jejich vzájemné souhře. Snímek spolehlivě předvádí ty nesprávné partnery jako nesympatické, bohužel jim občas v této vlastnosti sekundují i hrdinové, kteří mají být kladní. Z trojice dívek se ukazuje relativně nejlépe Lena, snící romantička, jíž se stále nedaří najít toho pravého. Lucy vychází ze svých snah o zisk bytu spíše jako všehoschopná pragmatička než jako zamilovaná dívka. Inken je po nesčetných trapasech a předvádění své nešikovnosti politováníhodná, plní však dobře úlohu rozesmát publikum. Kladní mužští hrdinové jsou spíše v pozadí a nad jejich motivací „usilovat o holky“ není radno se příliš zamýšlet.

A jak je na tom tato komedie s humorem? Tvůrci pod vedením bývalého výtvarníka Petera Gersiny (film Holky to chtěj taky 2 je jeho celovečerním režijním debutem) patrně usoudili, že společně s postavami odrostlo i jejich publikum, a rozhodli se mu nabídnout komedii v porovnání s prvním dílem dospělejší a vkusnější. Se změnou ústředního tématu toto pokračování více šetří lascivními vtípky, ani nyní se však herci nevyhnuli častému pitvoření. Film navazuje na desítky jiných romantických komedií, když jeho scenáristka Maggie Perenová své hrdinky nechává setkávat se s muži, kteří jsou ve skutečnosti někým jiným, než za koho se zpočátku vydávají. Ke cti tvůrců slouží, že se i tentokrát vyvarovali vulgarit a nechutných záběrů. Použité vtípky jsou navíc dokonce místy humorné a lze se jim bez uzardění zasmát. Jedním dechem je ale také nutno dodat, že se zhusta jedná o žerty již mnohokrát viděné v jiných – a lepších – titulech. Ani velký počet snadno zapomenutelných žertů však jistě neubere tomuto titulu fanoušky, které hledá a nachází hlavně mezi mladšími diváky.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.