Hlavně nezávazně

30. 3. 2011 - 8:05 | Téma | red

Hlavně nezávazně zdroj: tisková zpráva

„Kam se ten svět řítí?“ Tahle otázka napadne snad každého, kdo pozná ústřední pár velmi originální romantické komedie hollywoodského veterána Ivana Reitmana. Vztah těchto dvou bytostí určují jen dvě věci – příležitostný sex a složitý soubor pravidel vzájemného koexistování, který by šlo shrnout dvěma slovy – hlavně nezávazně. To znamená: Žádná romantika, žádné randění, žádné předehry, žádné mazlení, žádná žárlivost, žádné lži, žádné výčitky a žádné společné snídaně. Jen čistý sex.

Praktická Emma (Natalie Portman) k tomuto svéráznému životnímu stylu dospěla především proto, že jako doktorka aspirující na atestaci nemá na žádný vztah čas a energii, jen občas potřebuje povolit ventil. To Adam (Ashton Kutcher) má mnohem bolestivější důvody. Poslední přítelkyně ho podváděla s jeho vlastním otcem (Kevin Kline) a vůbec ji neomlouvá, že je to slavný televizní producent, jenž má šarmu na rozdávání. Na duši zraněný Adam se proto rozhodne, že pustí city k vodě a bude si prostě jen nezávazně užívat jako jeho táta.

Hlavně nezávazně, Natália Portman, Ashton Kutcher zdroj: tisková zpráva

Emmu v minulosti párkrát potkal, a i když jiskra nikdy nepřeskočila, po posledním setkání, ke kterému dopomohly litry vypitého alkoholu, se spolu poněkud impulzivně vyspí. V tom okamžiku se zrodí nápad na nezávazná setkání, při kterých půjde jen a jen o sex. Jenže všechna dohodnutá pravidla platí jen do chvíle, než je jedna ze stran poruší. A to je jen otázka času, protože kdo by věřil tomu, že mezi mužem a ženou může existovat prosté sexuální pouto, které nenaruší láska?

„Chtěla jsem napsat romantický příběh, který polibkem začíná, místo toho aby jím, jako obvykle, končil. Myslím, že je to mnohem modernější pojetí,“ říká scenáristka Elizabeth Meriwether, která našla spřízněnou duši v komediálním klasikovi Ivanu Reitmanovi. „Myslím si, že pro dnešní mladé lidi je mnohem snazší se s někým vyspat, než se do někoho doopravdy zamilovat.

Hlavně nezávazně, Ashton Kutcher zdroj: tisková zpráva

Chtěl jsem zjistit, jestli to jde, pravidelně s někým spát, aniž by se do toho připletly emoce,“ dodává režisér. Scénář balancující na hraně korektnosti byl tak vtipný a provokativní, že do hlavní role přilákal jednu z nejlepších hereček současnosti Natalii Portman, která se tomuto žánru doposud úspěšně vyhýbala. „Tenhle film není romantická pohádka, ale komedie o skutečných současných mladých lidech. Byla bych blázen, kdybych ji odmítla,“ říká herečka.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.