Hele kámo, kdo tu vaří?

5. 1. 2006 - 8:42 | Téma | red

Hele kámo, kdo tu vaří? zdroj: tisková zpráva

Filmy věnující se otevřeně sexu, pocházející z americké nezávislé produkce, se čas od času dostanou i do našich kin

Filmy věnující se otevřeně sexu, pocházející z americké nezávislé produkce, se čas od času dostanou i do našich kin. Zatímco v jejich domovině je jejich cesta na stříbrné plátno velmi trnitá a často „mravní cenzura“ zapracuje natolik silně, že takové filmy končí pouze na videu, u nás si z toho distributoři velkou hlavu nedělají. To je třeba případ snímku Ken Park režisérů Larryho Clarka a Edwarda Lachmana, který si však kladl alespoň nějaké umělecké ambice. O to Hele kámo, kdo tu vaří? vůbec neusiluje, naopak jde cestou klasických teenagerovských komedií (včetně toho, že hlavní hrdinové jsou pohlední mladí lidé), s tím rozdílem, že se snaží bořit veškerá tabu týkající se hovorů o sexu, se zvláštním ohledem na co největší nechutnost takovýchto dialogů. Tvůrci navíc zcela rezignovali na příběh, a pouze na sebe vrství jednu stupidní hlášku za druhou. Možná jim jejich nápad přišel velmi vtipný, když v opilosti sepisovali scénář, ale troufalost s jakou se jej nakonec rozhodli realizovat, je do nebe volající.

Restaurace Shenanigan je podivným podnikem s podivnými zaměstnanci. Většina číšníků jsou mladí lidé, kteří svou práci berou až na výjimky jako více či méně dlouhou zastávku před tím, než najdou lepší místo. Kuchaři jsou tu však povětšinou na stálo a tím nejvýraznějším z nich je Raddimus, jenž vnesl do stereotypní práce velmi zvrácenou hru s odhalováním mužského přirození. Do restaurace teď nastupuje nováček Mitch, jehož má zaučit největší místní frajer Monty. Běžný den v restauraci, jejíž zaměstnanci si s hygienou příliš starostí nedělají - to je náplň komedie, která se poněkud neohrabaně snaží také o vážnější podtón pomocí postavy Deana, kterého momentální práce ubíjí a on se musí rozhodnout zda zůstane a povýší, nebo odejde a změní svůj život.

Tvůrci této komedie nezapřou, že jsou absolutními začátečníky. Scenárista a režisér Rob McKittrick tímto filmem na obou postech debutuje a jeho snaha o to být absolutně nezávislý a prolamovat veškerá tabu, je až příliš okatá. Pokud by film měl alespoň nějaký smysluplný příběh, dalo by se nad tunami nechutností a zbytečných hovorů o sexu přimhouřit oko, ale pokud je celý film pouze o tom, jak oplzlí zaměstnanci restaurace hrají naprosto ubohou sexuální hru, a to po celou pracovní dobu, kterak hysterka na všechny řve, frajer balí každou holku, dva bílí rádoby rappeři jen kouří trávu povalují se u popelnic, je to vskutku na pováženou. Nemám nic proti teenagerovským komediím, takové Prci, prci, prcičky jsou rozhodně zábavné, ale tvůrci Hele kámo, kdo tu vaří? neznají ani trochu míru vkusu a tak je výsledkem komedie, která postrádá to hlavní - humor. Jejím jediným cílem je znechutit diváka a bavit se tím, kterak méně otrlí návštěvníci kina houfně opouštějí sály.

Herecké obsazení stylu filmu vcelku odpovídá. Ryan Reynolds si už jednu podobnou teen komedii vyzkoušel, konkrétně snímek Sexy párty; Anna Farisová zase „zazářila“ v hororových parodiích Scary Movie. Překvapivé je, že se tomuto filmu propůjčil Luis Guzmán, který se často objevuje v kvalitních nezávislých filmech, v nichž odvádí kvalitní výkony. Zde má tu nejnechutnější roli a nutno dodat, že tu podává zřejmě nejhorší výkon, jaký byl u něj zatím k vidění. Hele kámo, kdo tu vaří? je skrz na skrz zbytečný a špatný film, u nějž překvapuje, že se vůbec do kin dostal a neleží někde v zapadlém koutě videopůjčovny. Pokud tedy máte chuť se na začátku nového roku zasmát a pobavit, rozhodně nevyhledávejte zrovna tuto komedii. Ta totiž vaše očekávání nenaplní a obávám se, že ani ti, kteří holdují hrubozrnnému humoru, nebudou příliš nadšení.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.