Harry Potter a Fénixův řád - preview

30. 4. 2009 - 9:23 | Téma | red

Harry Potter a Fénixův řád - preview zdroj: tisková zpráva

Zatímco do kin se chystá pátý díl seriálu, šestý už je připraven a natáčení by mělo začít v září

Zatímco do kin se chystá pátý díl seriálu, šestý už je připraven a natáčení by mělo začít v září. Zatím se počítá s osmi. Pokud paní Rowlingová bude psát, bude se točit.

SYNOPSE:

Otázkou je, kolik se toho z jejích knih dostane do filmu. Harry Potter a Fénixův řád má přes 850 stran, to by byl opravdu dlouhý film. Takže hlavní příběh nám zůstal: Harry válčí s represivním ministerstvem kouzel a jeho zástupkyní ve škole. Do Bradavic se Harry vrací po dosti nebezpečných prázdninách. Narostl počet Voldemortových stoupenců. Ale hodně toho neuvidíte: jak se Ron Weasley (Ruppert Grint) stal novým kapitánem týmu (vystřiženo), protivné strašidlo paní Weasleyové se nekoná, domácí skřítek Dobby se také neukáže. Nešťastní, šílení rodiče mladého Nevilla Longbottoma zmizeli v Nemocnici svatého Munga. Po neúspěchu Grindhouse byl nový film o Potterovi znovu sestříhán na dvě a půl hodiny, je tedy zatím nejkratší ze všech. Davidu Racliffovi to nevadí. Když si fanoušci stěžovali, řekl, že ve filmu zůstala pořád spousta věcí, a lidé si mohou přečíst knihu. Stylově se nezdá, že by se film nějak odlišoval od předchozích, i hudba je stejného druhu. J. K. Rowlingová prý viděla asi dvacet minut hotového filmu – a byla nadšena.

TVŮRCI:

Nový režisér David Yates získal uznání za politickou minisérii State of Play a za dvoudílný televizní film Sex Traffic. Řiká se, že bude režírovat i šestý díl. Pro Newsweek řekl, že Ministerstvo představuje byrokratický, autoritativní režim, který se pokouší uvalit fundamentální doktrínu na tu liberální, poblázněnou školu. Všechno se musí vejít do patřičných šuplíků, a pokud to tam nepasuje, musí to být odstraněno. Krásné na tom příběhu je, že ukazuje dětem, že je v pořádku odlišovat se od ostatních.

OBSAZENÍ:

Ačkoliv obsazení a štáb doznali změny (i přírůstky), film zůstává klasickým hollywoodským velkofilmem natočeným v Británii. Hlavní představitelé zůstali stejní. Emma Watsonová (Hermiona Grangerová) váhala, než přislíbila účast. ale to mohlo mít něco společného s tím, že její honorář je „jen“ okolo čtyř miliónů a Radcliffův (Harry Potter) již okolo třinácti miliónů dolarů. Weasleyové jsou v plné síle a nezměnili se. Imelda Stauntonová se objeví v roli Dolores Umbridgesové, hlavní zástupkyně ministerstva v Bradavicích a nenávistné protivnice Harryho. Růžový oděv Dolores tmavne zároveň s jejím hněvem. Helena Bonham Carterová o své roli na Channel 4 prohlásila: „Není to velká role, tak jsem si myslela, že mohu mít alespoň velká prsa, když už toho moc neřeknu.“ Hraje Bellatrix Lestrangeovou, sestřenici Siria Blacka. Kostým je černý a ňadra, hm, výrazná. Aspoň Hagridův bratr nám zůstal, stejně jako Brumbálova armáda. Bude i první polibek…

Po neúspěšném hledání v britských školách produkce ohlásila konkurs na roli Luny Lovegoodové (tj. česky Lenka Láskorádová). Přišlo na něj patnáct tisíc dívek. Vybrána byla Evanna Lynchová. Trpí stejným problémem jako její kolegové: její postava je zkrásněna.

Z čarodějnických outsiderů jsou celebrity

Když Rowlingová napsala své první knihy, jejich úspěch nebyl v kouzlech nebo kouzelné škole, takových knih je dost. Zaujala tím, že to bylo o těch slabších. Lidé něco takového milují, protože v tom nacházejí sami sebe. Harry nebyl hezký ani úspěšný a netušil, že má magické schopnosti. Hermiona byla zubatá, prostořeká, s nemožnými vlasy. Wesleyové byli zrzaví a chudí. Byli to děti, jakým se jiní vysmívají, trápí je, nebo je přehlížejí. Za školní uniformy měli divné pláště a směšné klobouky. Přesto se jim dařilo překonat ty, kteří se nad ně vynášeli. Měli schopnosti, o kterých ani netušili, odvahu a byli kamarádi. Hollywood to změnil. Bez neladných kouzelnických plášťů, uhlazení a sebejistí už nepřipomínají ty prohrávající. A tím celá sága hodně ztratí. Sirius Black (Gary Oldman) vypadá teď jako poněkud omšelý rockový zpěvák, zatímco jeho oponent Lucius Malfoy (Jason Isaacs) připomíná postaršího klavíristu z Vegas se špatnou minulostí.

David Radcliffe je již sedmnáctiletý a vypadá dospěle. Herectví bere vážně. Léto trávil v Equusovi: nahota, sex …a vůbec. Divadlo prý jeho hereckému výkonu ve filmu prospělo. Jeho kamarádi jsou (a vypadají mladší), ale jsou to už osoby, kterým jiní nadbíhají. To bohužel mění princip. Co si o tom opravdu myslí autorka?

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.