Hannah Montana

3. 7. 2009 - 7:54 | Téma | red

Hannah Montana zdroj: tisková zpráva

Jde o filmovou verzi televizního programu z produkce Disney Channel, který běží od té doby, kdy Miley Cyrusové bylo třináct

Jde o filmovou verzi televizního programu z produkce Disney Channel, který běží od té doby, kdy Miley Cyrusové bylo třináct. Je to muzikálová komedie, kde všechny písně znějí ve stejném stylu a všechna taneční čísla vypadají stejně. Pokud si chvíli zdřímnete, nic vám neuteče. Obsazení rolí vychází ze seriálu.

Miley Stewartová (Miley Cyrusová) je školačkou v soukromém životě. Ale také je to slavná zpěvačka Hannah Montana – když si nasadí paruku, namaluje se a jinak oblékne. Nikdo z diváků netuší, že je to vlastně Miley. Otec Miley – Robby Ray Stewart Billy (hraje ho její skutečný otec Billy Ray Cyrus; jehož by dcera měla upozornit, že se zapomněl oholit) – ji v kariéře podporuje až do chvíle, kdy se mu zdá, že se stala příliš sobeckou. Pak ji „unese“ v soukromém letadle zpátky do rodného hnízda v Crawley Corners v Tennessee. Záminkou je návštěva babičky, která má narozeniny. Zároveň se tu objeví neomalený novinář z bulvárního časopisu, pátrající po všech tajemstvích Hannah Montany, aby je publikoval v bulvárním časopise. Ohavný pisálek je otcem dvou dcerušek, které ovšem Hannah zbožňují.

Venkovem zprvu zaskočená, později však okouzlená Hannah už ani nepoznává vlastního koně, když jí sebere paruku. Kromě koně jsou tu také kamarád z dětství mladý kovboj Travis (Lucas Till), babička, rodina a městečko.Obyvatelé Crawley Corner mají problém: chtějí jim tu postavit obchodní středisko na pozemku, který si město nemůže dovolit odkoupit . Aby sehnali peníze, pozvou Hannah Montanu na koncert. (Zajímavé, jinde by to prostě vyřešili tím, že by nedali stavební povolení...)

Co se týče mladých ambiciózních skoro-kovbojů, kteří život považují za šplhání a okamžitě tohoto šplhání zanechají, aby ukázali krásu okolí hezké dívence, je jejich šance dost omezená. Také je tu po dodmácku provozovaná hudba country. Takové věci se vyrovnají domácímu: tuk, mouka, sůl a cukr. Vzhledu filmových farmářů nemá s těmi z opravdových farem nic společného, Dva ze tří Američanů jsou dnes obtloustlí, ty štíhlé najdete leda v baletních studiích – a filmových ateliérech.

Většina komických gagů vychází z komplikovaného utajování dvojitého života Hannah-Miley. Vrcholem je večeře u starosty, která se odbývá současně s Mileyiným prvním randem s Travisem. Je to komické, ale nejde o nic nového. Hannah přebíhá tam a sem, převléká se, večeře se změní v chaos a mezi jinými známými triky se objeví i fretka. Abyste se na filmu bavili, musíte zcela zapomenout na logiku, realitu a všechno připomínající normální život. Co by asi udělal skutečný farmář, kdybyste mu vysypali náklad vlašských ořechů na ulici nebo rozbili denní snůšku vajec a vyděsili slepice?

Ječet se mi chtělo, když Miley, jejíž tajemství je prozrazeno Travisovi, se uprostřed koncertu rozhodne všeho se vzdát, neboť již nemůže svým milovaným déle lhát. To také není nového, ale stále to leze na nervy. Nakonec se objeví i malá rozkošná holčička s albem, a také děťátka ohavného novináře sehrají jistou roli. Prostí a upřímní obyvatelé Crawlez Corner propadnou horečce spojené s honbou slavných celebrit zcela reálně, popis tohoto šílenství byla je asi jediná pravděpodobná věc v celém filmu.

Sama krajina je opravdu krásná, romantická. Nicméně, nikdo není takový pitomec, aby poslal na pastvu koně sice bez sedla, ale s uzdou. A nejsou to mimozemšťané, kdo ničí místní krajinu a buduje v ní ohavná obchodní střediska a motely. To dělají právě ti domácí – kvůli zisku.

Film Hannah Montana doporučuji obecenstvu, které ještě nedosáhlo 15 let. Těm Hannah může připadat jako zosobnění jejich snů, což také její agentka připomíná ve filmu. Ale odrostlejším film ukáže jen smutnou touhu po pohádkách, která se nikdy a nikde nestaly.

Po takovém filmu se lze také přemýšlet, proč nikdo nedělá filmy o těžce pracujících ženách z velkých měst, které uráží maloměstská mentalita nedůvěry, hrabivosti, sexuálních a rasových předsudků a nenávisti k „novým lidem“ nebo turistům, z nichž žijí. Tohle režisér Peter Chelsom ale v Hannah Monatana neukázal.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.