Fresh Film Fest 2006

25. 1. 2008 - 9:54 | Téma | red

Fresh Film Fest 2006 zdroj: tisková zpráva

V Karlových Varech začíná zlatý hřeb festivalové sezóny - Fresh Film Fest. Dnes začíná v Karlových Varech 3. ročník filmového festivalu Fresh Film Fest, který potrvá do neděle 3

Dnes začíná v Karlových Varech 3. ročník filmového festivalu Fresh Film Fest, který potrvá do neděle 3. září. Za dobu své krátké historie se Fresh Film Fest stačil vyprofilovat jako vskutku nejpokrokovější filmový přehlídka v zemi. Kvůli tomu, že nejen sleduje nejnovější trendy, ale především jim vychází stříc, působí FFF jako zlatý hřeb letní festivalové sezóny.

Dokažte mi vinu Soutěžní program sestává z hlavní soutěže (více zde), výběru ze zemí Visegrádu V4, a soutěže animovaných filmů a nových forem Theatre Optique (tipy na projekce zde). Nesoutěžní sekce Panorama nabídne kolekci z renomovaných světových festivalů. Program Becoming Masters mapuje tvorbu úspěšných účastníků minulých ročníků FFF. K vidění bude tvorba Cornelia Porumboia (držitel Zlaté kamery za nejlepší debut na letošním festivalu v Cannes), Nikolaje Chomerikiho (účastník letošní canneské sekce Un certain regard), Talye Lavieové a Milana Baloga. V sekci Face2Face se konfrontují díla současných studentů FAMU s jejich pedagogy. Další filmy z FAMU bude možné vidět ve Výběru Cinepuru. FFF nezapomíná ani na celovečerní filmy. V programu Fresh výběr uvidíte v předpremiéře L.A. 4. července Richarda Kellyho, nebo Zašijte mě do lochu Sidneyho Lumeta, který také celý festival zahajuje.

L.A. - 4. července Vzdělávací kapitola Lekce byla letos svěřena režisérovi Janu Němcovi, který vybral tři starší filmy (Měsíc nad řekou, Znamení kotvy, Únos), jimž se bude šířeji věnovat. U této příležitosti FFF promítne i některé Němcovy filmy. V nesoutěžním programu sekce Theatre Optique se potom odehraje paralelní „Lekce“. Kromě ozvěn festivalů animovaných filmů a prezentací studií zde svou tvorbu osobně představí německý experimentální režisér Wilhelm Hein. Projekt nese název „Experimental, subversive und underground film“ a Hein zde promítne tři pásma svých experimentálních filmů.

Wilhelm Hein, Birgit Hein: Raw Film Nedílnou součástí programu FFF jsou také workshopy, tematicky zaměřené dílny a setkání s autory. Velmi zajímavý je seminář Product placement, zaměřený na možnosti financování filmů prostřednictvím product placementu, což je způsob jak mnohdy vyřešit palčivou situaci stísněného rozpočtu. Tuto techniku dovedli k dokonalosti producenti Jamese Bonda - ve svých posledních filmech je agent 007 takřka chodící reklamou.

Dílna Možnosti financování českého filmu se věnuje možnostem podpory vývoje scénářů, probírat se bude i autorské právo v audiovizi. Bez zajímavosti není ani workshop Titulky ve filmu. Graficky podmanivé titulkové sekvence často udávají tón celého filmu (Vetřelec, Sedm), tvůrci jako Gus Van Sant naopak zase diváka uvádějí do děje přímo a titulky umisťují až na konec snímku.

VetSvoje pásmo bude mít i renomovaný spisovatel dětských knih, grafik, animátor a ilustrátor Petr Sís. V matiné nakladatelství Labyrint Fresh se diváci setkají se scénáristou Markem Epsteinem a Šimonem Šafránkem, na programu budou ukázky z jejich tvorby, a tak jako u ostatních programů také diskuse. Prezentovat se budou taktéž scénáristická Filmová nadace RWE & Barrandov Studio a program MEDIA. Slibná je beseda Rumunský kulatý stůl, která tuzemskému publiku zprostředuje vzmáhající se rumunskou kinematografii, které ještě před pár lety nedával nikdo šanci. Mimo to se budou moci diváci seznámit například s trikovými technologiemi Studia Mirage.

Atrakcí festivalu by se mohlo stát unikátní "dive-in" kino umístěné v bazénu hotelu Thermal. Samozřejmou součástí doprovodného programu jsou koncerty, k vidění budou kapely jako J.A.R., Xavier Baumaxa, Sunshine, či Khoiba.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.