Formule! (Driven) - DVD (česká edice)

28. 1. 2008 - 15:01 | Téma | red

Formule! (Driven) - DVD (česká edice) Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Renny Harlin Hrají: Sylvester Stallone, Burt Raynolds, Kip Pardue, Til Schweiger, Gina Garshon Region: 2 Délka: 112 min

formule_dvd
Režie: Renny Harlin
Hrají: Sylvester Stallone, Burt Raynolds, Kip Pardue, Til Schweiger, Gina Garshon
Region: 2
Délka: 112 min.
Verze: widescreen (2,35:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina, čeština)
Titulky: české
Vydal: Magic Box

Děj
Je to už hezkých pár let, co Sylvester Stallone nenatočil film, který by měl výraznější komerční úspěch, a bohužel ani Formule na tomto faktu nic nezměnila. Navzdory tomu, že se spojil s finským režisérem Renny Harlinem, jenž má na svědomí jeho poslední slušný film Cliffhanger, nedopadl výsledek tak, jak by si fanoušci této stárnoucí akční legendy přáli. Snímku nepomohlo atraktivní prostředí závodní dráhy, moderní nadupané písničky jako soundtrack, ani atraktivní mladí herci v titulních rolích. Zábavné pokoukání to může být nejspíš jen pro mladší kluky, kterým se líbí rychlá auta, pořádné bouračky nebo honička ve formulích v centru města. Těm jednoduchý šablonovitý příběh nemá co pokazit. Mladý závodník (Kip Pardue) je pod velkým psychickým tlakem. Jen stěží nese břemeno odpovědnosti, které je na něj kladeno jako na favorita Velké ceny. Proto je povolán starý zkušený jezdec Stallone, aby razil mladíkovi cestu k cíli a pomohl mu překonat jeho hlavního soupeře, němce Tila Schweigera (výborné Klepání na nebeskou bránu).

Obraz a zvuk
Definitivně stravitelné po všech stránkách. Slušný ostrý obraz i solidní zvuk.

Výbava
Z plně českého menu si můžete dostat k bonusům, z nichž zřejmě nejzajímavější jsou autentické záběry z natáčení v trvání 15 min. Dále jsou zde údaje o hercích a tvůrcích; s některými si můžete pustit i česky otitulkovaná (ale poněkud "opile" sestříhaná) interview. Dohromady dají asi 30 min. Zbývá zmínit textové informace o natáčení, banální fotogalerii a nezbytný trailer. Pro majitele PC s mechanikou DVD-ROM je zde rozhraní, jež vám zprostředkuje – věřte nebo ne – toliko link na oficiální stránky filmu a do databáze IMDB. Protože se jedná o ryze českou edici z distribuce společnosti Magic Box, postrádá disk – na rozdíl od jiných vydání v regionu 2 - např. režisérův komentář, dokument o speciálních efektech nebo vystřižené scény.

Hodnocení
Film 2/5 – jednoduchá zábava pro kluky, kterým se líbí formule
DVD 2/5 – nic podstatně zajímavého

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.