Finding Neverland

30. 6. 2004 - 2:41 | Téma | red

Finding Neverland zdroj: tisková zpráva

Johnny Depp a jeho nové role: Piráti z Karibiku 2, bonvivánský The Libertine, pohádkový Charlie and the Chocolate Factory a především Finding Neverland o životě spisovatele a dramatika J.M.Barrieho, autora Petra Pana a Země Nezemě. +Fotogalerie. Johnny Depp pokračuje v rolích „divných“ chlápků. Po extatickém Jacku Sparrowovi v Pirátech z Karibiku (Pirates of the Carribean) a Mortu Raineym v Tajemném okně (The Secret Window) právě vytváří dvě další excentrické postavy

Johnny Depp pokračuje v rolích „divných“ chlápků. Po extatickém Jacku Sparrowovi v Pirátech z Karibiku (Pirates of the Carribean) a Mortu Raineym v Tajemném okně (The Secret Window) právě vytváří dvě další excentrické postavy.

Pod Timem Burtonem, se kterým už dříve slavil úspěch jako Střihoruký Edward (Edward Scissorhands) a Ichabod Crane v Tajemné díře (Sleepy Hollow) hraje Willyho Wonku ve fantastické pohádce Charlie and the Chocolate Factory. Jde o remake muzikálové komedie s Genem Wilderem, dle románu Roalda Dahla. Wonka provází malého kluka Charlieho po ohromné čokoládovně. Vizuální hostina zaručena. S Laurencem Dunmorem pak Depp točí historické drama The Libertine o životě Johna Wilmota, nebo-li hraběte rochesterského, básníka ze 17.století. Wilmot byl známý zhýralec a alkoholik, zemřel ve 33 na syfilis. Po smrti se proslavil i svými básněmi. V roli barda se objeví Shane MacGowan, Karla II. dává John Malkovich, Elizabeth Barryovou Samantha Morton.

Finding Neverland Ještě letos na podzim se však Johnny Depp objeví ve filmu Finding Neverland Marca Forstera (Ples příšer/ Monster’s Ball), který se odehrává na začátku 20.století ve staré dobré Anglii. Depp představuje spisovatele J.M.Barrieho, který napsal slavného Petera Pana i celou bájnou Zemí Nezemí.

Nedávno vydaná upoutávka prezentuje Finding Neverland jako hřejivě teskné melodrama: Barrie se v parku seznamuje se čtveřicí kluků a jejich umírající matkou Sylvií Daviesovou (Kate Winslet). Právě její děti byly Barriemu inspirací pro Zemi Nezemi.
Scénář Davida Mageeho (autorova prvotina) je volnou adaptací hry The Man Who Was Peter Pan Allana Kneeho.
Finding Neverland Vzhledem k velmi měkkému ratingu „PG“ (děti s doprovodem) budou zřejmě autoři akcentovat Barrieho obrazotvornost a živelnou hravost, kterou se hrdina tak jako tak vymyká standardům společnosti. Zároveň jedině díky své tvůrčí síle mohou Barrie i jeho souputníci překonat těžkosti doby a rány osudu. Au.
Nedá se asi očekávat, že by Forster příliš exponoval Barrieho homosexuání orientaci, která by za jistých okolností mohla snímek posunout přímo k existenciálnímu dramatu. V jižansko-vězeňském Plesu příšer totiž dokázal Forster vytvořit pěkně propocenou atmosféru a už od prvního momentu s prostřiženými novinami ve Finding Neverland je jasné, že ze svého vizuálního nadání režisér neztratil ani drobek. Bude zajímavé sledovat prolínání reality, skutečného divadelního představení a Barrieho představ, kde už teď pěkně vycházejí cirkusové sekvence s nakresleným publikem.

Finding Neverland Vedle Deppa je Finding Neverland příležitostí pro Kate Winsletovou, kterou bude možno v ČR brzy vidět ve filmu Michela Gondryho Věčný svit neposkrvněné mysli a v roce 2006 i v dalším z filmů Woodyho Allena. Petera Pana hraje Kelly Macdonald (Intermission), bohatého starce, Barrieho přítele a producenta Charlese Frohmana potom šaramantní Dustin Hoffman.
Světová premiéra Finding Neverland se připravuje na letošní podzim.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.