FINÁLE PLZEŇ 2004

29. 1. 2008 - 8:21 | Téma | red

FINÁLE PLZEŇ 2004 zdroj: tisková zpráva

Na 17. ročníku plzeňského Finále zvítězil snímek Nevěrné hry (ČTK) VÝSLEDKOVÁ LISTINA 17

Na 17. ročníku plzeňského Finále zvítězil snímek Nevěrné hry (ČTK)

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

17. ročník soutěžní přehlídky českých celovečerních a dokumentárních filmů Finále Plzeň de koná ve dnech 29. 3. - 4. 4. Při zahajovacím večeru byl v předpremiéře uveden první ze soutěžních filmů – režijní debut Marka Najbrta Mistři.

Do hlavní soutěže celovečerních hraných filmů je přihlášeno 11 snímků, které posuzuje pětičlenná mezinárodní porota, jejímž předsedou je český herec Jaromír Hanzlík. Vítězný film obdrží tradiční cenu - Zlatého ledňáčka.

Druhá soutěžní sekce je věnována dokumentům a budou v ní uděleni Zlatí ledňáčci dva. Jeden bude za dokument do třiceti minut a druhý za snímek delší než 30 minut. O vítězích rozhodne rovněž mezinárodní porota, tentokrát tříčlenná, vedená režisérkou Drahomírou Vihanovou.

Kromě kolekce filmů, natočených v roce 1964, které jsou zařazeny do sekce Nejbouřlivější desetiletí české kinematografie je na programu retrospektiva tvorby světově proslulého režiséra a výtvarníka Jana Švankmajera, která obsahuje jeho 27 krátkometrážních filmů a 4 celovečerní snímky. Dále v rámci Pocty české nové vlně připomíná filmy režisérky Věry Šimkové–Plívové a v komponovaném programu bude vzpomenuto filmové výtvarnice Ester Krumbachové. Program doplní cykly Středoevropské kinematografie a Ozvěny Dnů evropského filmu.

Festival zároveň představuje připravované či rozpracované projekty v „Panelu filmových projektů“. Projekty jsou prezentovány verbálně, nebo ukázkami či sestřihem natočeného materiálu. Tato akce proběhla 2. dubna v Měšťanské besedě.

SPECIÁL z loňského Finále Plzeň 2003Celovečerní filmy, které byly v soutěži 16. ročníku Finále

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.