Elizabethtown - preview

23. 2. 2009 - 12:35 | Téma | red

Elizabethtown - preview zdroj: tisková zpráva

Orlando Bloom a Kirsten Dunstová vytvořili hlavní role v nové romantické tragikomedii Camerona Crowea Elizabethtown

Orlando Bloom a Kirsten Dunstová vytvořili hlavní role v nové romantické tragikomedii Camerona Crowea Elizabethtown. Její světová premiéra je naplánována na podzim a i v ČR by se měla objevit ještě do konce tohoto roku.

Elizabethtown K Elizabethtown v současné chvíli existují dva klipy: standardní upoutávka pro kina a téměř osmiminutový internetový speciál. Z upoutávky dostal můj jazyk obvyklou růžovou infekci zamilované srandy. Internetový speciál – napůl videoklip, napůl montáž pro fanoušky – je díky absenci zvednutých palců, poplácávání po ramenech a melounových úsměvů zajímavější podívaná. Došel jsem k tomu, že:
a) Orlando Bloom v Elizabethtown zřejmě poprvé na plátně vypadá jako normální chlapík. Žádný Brunclík, Jánošík, nebo Rocky.
b) Kirsten Dunstová je vlastně docela pěkná holka.

Elizabethtown Na Drewa Baylora (Orlando Bloom) přišla smůla v sedmadvaceti. Drew se zabýval designem a vývojem nového typu tenisek. Firma je ale nakonec nebude vyrábět a obchodní ztráta, jejíž následky ponese Drew, činí téměř miliardu dolarů. Drewa na minutu vyhodí z práce a stejně rychle se na něj vykašle i jeho holka Ellen (Jessica Bielová). Drew se z toho všeho hodlá zabít. Než se mu to ale povede, zazvoní telefon: během návštěvy známých v rodném Elizabethtownu v Kentucky zemřel Drewovi otec. Ze zbylé rodiny je Drew jediný, kdo se může o otcovy ostatky postarat (matka, kterou hraje Susan Sarandonová, lidi v Elizabethtownu nesnáší, sestra (Judy Greerová) má dítě.


Během letu poloprázdným Boeingem 747 se v přítmí kajuty začne s Drewem bavit stewardka Claire (Kirsten Dunst). Proběhne jiskra nebo dvě a už jsme v Kentucky. Drew si mezi lidmi z otcova okolí připadá jak v blázinci, navíc musí otce vymanévrovat ze souboje o jeho ostatky – matka je chce zpopelnit, přátelé uložit v zemi. Uprostřed zmatků se ozve Claire a její přítomnost rozžehne nad horizontem Drewova světa slunce… i měsíc.

Elizabethtown Orlando Bloom (Království nebeské, Pán prstenů) byl Croweova první volba, stejně jako Kirsten Dunstová (Spider-Man 2, Wimbledon). Bloom měl ale nabitý diář, a tak režisér sáhnul po Ashtonu Kutcherovi. Ten se ale s Dunstovou herecky nepotkal, a tak se Crowe rozhodl výrobu pár měsíců pozdržet, aby dostal Blooma zpátky. Ani obsazení Dunstové ale nebylo bez komplikací: herečka sice o roli moc stála, ale natáčení jí kolidovalo s realizací Vesnice. Crowe proto začal uvažovat o Natalii Portmanové. Dunst nakonec ale Vesnici kvůli Elizabethtown pustila, takže se mohlo začít čekat na Blooma. Hvězdné obsazení ústředního páru doplňuje dvojka Team America Susan Sarandonová (Půlnoční míle) + Alec Baldwin (Letec) i zmiňované Jessica Bielová (Blade: Trinity) a Judy Greer (Prokletí).

Cameron Crowe, jehož snímky jsou ceněné především kvůli kvalitním scénářům, zaznamenal dosud největší úspěch s rock-n-rollovou šťavnatou komedií Na pokraji slávy (Almost Famous), za jejíž scénář také získal Oscara. Elizabethtown má však svým námětem blíže k režisérově debutu Say Anything..., či pozdějšímu Jerry Maguire. Na tomto filmu se také Crowe poprvé sešel s Tomem Cruisem, který Elizabethtown spoluprodukuje. Kameramanem Elizabethtown je dvojnásobný oscarový laureát John Toll, jenž snímal oba poslední Croweovy filmy, Na pokraji slávy i Vanilkové nebe, původní hudbu skládá Croweova manželka Nancy Wilsonová.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.