Elektra

16. 11. 2004 - 5:20 | Téma | red

Elektra zdroj: tisková zpráva

Jennifer Garner jako krásná vražedkyně Elektra, bývalá přítelkyně Daredevilova, se vzepře svému gangu a pomáhá ochraňovat lidský rod. Adaptace komiksových knih Franka Millera od Roba Bowmana. +Fotogalerie Začátkem příštího roku se na plátnech kin objeví další várka komiksových adaptací. Přijde Constantine, přijde Sin City

Začátkem příštího roku se na plátnech kin objeví další várka komiksových adaptací. Přijde Constantine, přijde Sin City. A také přijde Elektra, původně zamýšlená jako doprovod Daredevilovi 2. DD2 se ale o pár let opozdí, takže zabijačka s tělem modelky a darem předvídat budoucnost bude na všechno téměř sama.

V Daredevilovi se Elektra (Jennifer Garner) objevila jako hrdinova přítelkyně. V dramatickém souboji s Bullseyem to ale nakoupila vrchovatě a slepý Daredevil musel pokračovat sám. Naštěstí pro Elektru se objeví mocná klika dávných bojovníků zvaná „Order of the Hand“, která blednoucí vražedkyni vzkřísí. Řádu momentálně velí jistý Kirigi (Will Yun Lee), který pošle Elektru zabít Marka Millera (Goran Visnjic) a jeho malou dcerku Abby (Kirsten Prout), neb hříchy Millerova děda jsou víc, než smrtelné.
Elektra Elektra se ale s Markem a šikovnou Abby spřátelí a postaví se proti svým bývalým spolubojovníkům. Hrdinku motivuje především to, že Millerův děd byl spojencem jejího dřívějšího mistra Sticka (Terence Stamp), který cepoval i Daredevila.
Kirigimu a jeho smrtícímu komandu v lagerfeldovských ohozech (Typhoid Mary s tyrkysově namalovanými nehty, ranař Stone, či potetovaný Tattoo) se nakonec postaví celá čtyřka hrdinů - Elektra, Mark, Abby i Stick.

Supernaturální schopnosti hlavních figur dávají vzpomenout na X-Men a Fox neopomíná tuto skutečnost zdůraznit. Elektra se svými rysy a dávnými zbraněmi jistým způsobem připomíná Nevěstu v Kill Bill. Možná je to díky úspěchu Tarantinova krváku. Možná díky změně estetických měřítek, výraznému zlepšení efektů, či vývoji politického klimatu, ale zájem producentů se od akčních siláků přesouvá k vražedným kráskám.

Elektra Elektra se poprvé objevila v Marvelově komiksovém Daredevilovi v roce 1980. Kromě Daredevila je spjata i s dalším marvelovským hrdinou, Wolverinem z X-Men, se kterým má dokonce dceru jménem „Wild Thing“.
Příběh filmové Elektry má dva inspirační zdroje. Tím prvním je komiksová kniha Elektra: Assassin, tím druhým etapa Elektra Saga z Daredevilových příběhů 168-182. Oboje má na svědomí drsňák Frank Miller (Sin City). Affleckův Daredevil sám se v Elektře zřejmě neobjeví.

Na začátku 90.let vlastnil práva na filmovou adaptaci Marvelovy výstavní zabijačky Oliver Stone. Později mu propadly a Fox použil Elektru v Daredevilovi. Režisér Daredevila Mark Steven Johnson v současné době pracuje na akční fantasy Ghost Rider (s výhledem na dvojku Daredevila), a tak Elektra připadla Robu Bowmanovi (Akta X – Film (The X-Files: Fight the Future), Království ohně (Reign of Fire)) . Scénář má na svědomí Zak Penn (Inspector Gadget).

Elektra Jennifer Garner hrála Elektru již po boku Daredevila. Objevila se i ve Spielbergově Chyť mě, když to dokážeš (Catch Me If You Can), či neslavném Pearl Harboru. Stick aka Terence Stamp je legendou britské herecké školy. Známé jsou jeho výkony ze Soderberghovy krimi Angličan (The Limey), Elliotovy Dobrodružství Priscilly, královny pouště (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert), či pochopitelně Ustinovova Billy Budd. Will Yun Lee zatápěl jako plukovník Moon Jamesi Bondovi Dnes neumírej (Die Another Day).

Dle upoutávek je zatím sice krásná Jennifer v apartních párty oblečcích jediným obdivovatelným prvkem filmu, v konkurenci takových bijáků jako Catwoman, či Bloodrayne by ale měla uspět bez větších problémů.
Americká premiéra Elektry bude 14.1.2005, česká 7.4.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.