Drsňačky - recenze

5. 8. 2013 - 11:37 | Recenze | František Fuka

Drsňačky - recenze zdroj: tisková zpráva

Sandra Bullocková hraje docela půvabnou, maximálně profesionální, distingovanou a velmi upjatou policajtku, která nemá čas na blbosti, jako jsou třeba chlapi.

Melissa McCarthyová hraje sprostou, tlustou, hnusnou policajtku, která kašle na předpisy i na ostatní lidi.

A tyto dvě musejí samozřejmě spolupracovat, aby rozkryly složitý zločin. Ze začátku se samozřejmě nenávidí, ale pak - samozřejmě - nastane bonding (ale bohužel ne bondage).

zdroj: Archiv

McCarthyová hraje opět přesně tutéž postavu, jako v Ženách sobě nebo Z cizího krev neteče.

Především jedna relativně dobrá zpráva: Z traileru se mi chtělo umřít. Poté, co někoho zabiju. Brutálně. Dobrá zpráva je v tom, že film je o něco snesitelnější, než se zdá z traileru.

Špatná zpráva je, že není o tolik lepší, aby byl něčím zajímavý.

Především je velice, velice předvídatelný, a ničím se neodlišuje od ostatních podobných buddy-cop-komedií (jako Policajti z Beverly Hills, Red Heat, atd. atd...). Skutečnost, že obě hlavní hrdinky jsou ženy, není využita k ničemu extra zajímavému. Všechny vážnější sekvence, kdy se např. střílí, řeší kriminalistické zápletky, honí v autech nebo navazuje emocionální bonding (nezaměňovat s "bondage"!), jsou zaručeným receptem na usnutí.

Celkem funguje konverzační humor, nicméně všechno to vypadá velmi "na koleně" a lacině, jako nějaký televizní sitcom, nebo dokonce stand-up scénky. Obě hlavní představitelky spolu mají slušnou chemii a dokáží občas vtipně zaimprovizovat, ale skoro úplně stejně by to celé fungovalo, kdyby improvizovaly na divadelním jevišti před mikrofonem. Vůbec není využita skutečnost, že se díváme na celovečerní film, který by mohl mít například nějakou zajímavou kameru, výpravu, střih, atd...

Kdyby takhle vypadal televizní seriál, tak bych ho asi celkem chválil. Ale jako celovečerní film v kině to celé působí poněkud odbytě.

Hodnocení: 40 %

P.S: Vlevo vidíte, jak vypadá Melissa McCarthy ve skutečnosti. Vpravo vidíte, jak vypadá na oficiálním plakátě tohoto filmu. Scary.

o-MELISSA-MCCARTHY-570 zdroj: tisková zpráva

Zdroje: FFFILM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.