Domino - preview

9. 1. 2006 - 15:18 | Téma | red

Domino - preview zdroj: tisková zpráva

Keira Knightley jako skutečná Domino Harvey, která praštila s kariérou modelky a raději se stala lovkyní lidí. V dalších rolích: Mickey Rourke, Christopher Walken, Lucy Liu, Mena Suvari, Jacqueline Bisset. Scénář od Richarda Kellyho (DONNIE DARKO), režie: Tony Scott (PRAVDIVÁ ROMANCE). +Fotogalerie. S černou komedií Domino by se Tony Scott (Muž v ohni (Man on Fire)) mohl vrátit na vrchol své slávy, snad až k časům Pravdivé romance (True Romance)

S černou komedií Domino by se Tony Scott (Muž v ohni (Man on Fire)) mohl vrátit na vrchol své slávy, snad až k časům Pravdivé romance (True Romance). Má scénář chlapíka, jehož poslední text (i film) si vydobyl nevídanou pověst. Má obsazení snů. A první vydaná upoutávka vkládané naděje rozhodně posiluje.

Keira Knightley s ďábelským výrazem v očích střílí ze dvou samopalů zároveň. Zdrogovaná meskalem spolu se svými kumpány převrací na střechu winnebago. A přitom to mohla být taková pěkná modelka…
Film Domino, který by mimochodem měla zahajovat skladba The Wanderer U2 a Johnnyho Cashe, je volně inspirován skutečnými událostmi. Domino Harvey (Keira Knightley) je reálná figura, dcera herce Laurence Harveyho (nominace na Oscara za Místo nahoře (Room at the Top) Jacka Claytona) a modelky Paulene Stoneové (Jacqueline Bisset).
Domino Domino vyrostla v katolické škole a měla našlápnuto do světa, kde „glamour je můj pes“ jak zpívá Bruno Ferrari. Jenže párty a přehlídky jí svou prázdnotou nudily. Domino hledala něco opravdového. A tak se místo modelky stala lovkyní lidí.
V týmu, se kterým Domino uprchlé desperáty loví, najdeme tvrďáckého šéfa Eda (Mickey Rourke) a hrdinčina přítele Choca (Edgar Ramirez). V průběhu děje, jehož struktura by měla být hodně divoká, se trojice stává objektem zájmu televizní reality show o lovcích lidí (pro srovnání doporučuji shlédnout reálnou show Dog The Bounty Hunter stanice A&E). TV producenta hraje Christopher Walken, moderátory Ian Ziering a Brian Austin Green. Ti, jako bývalí protagonisté Beverly Hills 90210, hrají sami sebe. Obě linky by se měly protnout, když Zieringa unesou.

Domino Scénář k Domino napsal Richard Kelly, který před čtyřmi lety debutoval mysteriózní černou komedií Donnie Darko. Ta se brzy stala favoritem žánrových festivalů a později mezi jistými kruhy téměř čarovným zaklínadlem. O Domino Kelly pro About.Com řekl: „Není to klasický životopis. Spíš bych tomu říkal pseudo-životopis, spíš v tom stylu, jakým Charlie Kaufman udělal Milujte svého zabijáka (Confessions of a Dangerous Mind).“
O Scottových schopnostech Kelly nepochybuje: „V těch starých filmech jako Hlad (The Hunger), nebo Pravdivá romance (True Romance), které mám od Tonyho nejraději, se dostal pod kůži magorům. Myslím, že v sobě má gilliamovského ducha, kterého nedává příliš najevo. Byl bych rád, kdyby ho tady najevo dal.“

Domino Keira Knightley se po setkání se skutečnou Domino rozhodla podržet si britský přízvuk. Také většinu kaskád se snažila dělat sama, na rozdíl třeba od Mickeyho Rourkea. Ten se, přes drsnou vizáž, nebezpečným scénám přímo vyhýbá a vysílá do nich dubléra.
Pro Knightleyovou by role v Domino mohla být určitou cestou zpět na vrchol, neboť její poslední dva filmy, historický Král Artuš (King Arthur) a thriller Svěrací kazajka (The Jacket), si moc slavně nevedly. Její další rolí, krom pokračování Pirátů z Karibiku, je Elizabeth Bennetová v adaptaci románu Jane Austenové Pýcha a předsudek (Pride and Prejudice) v režii Joea Wrighta.
Vedle charismatických matadorů Rourkea a Walkena připadla další velká mužská role Edgaru Ramirezovi, zatím známému z argentinského filmu Punto y raya Elii Schneidera.
Agentku FBI hraje se svým obvyklým šarmem Lucy Liu, asistentku Walkenovu producentovi Mena Suvari a hiphoperku z dua „Peaches n Cream“ dává Macy Gray.
Perlou na démantovém náhrdelníku obsazení je pak Tom Waits jako potulný věštec. Roli vzal, neboť, jak praví: „Vyhráli mě v pokru.“

Domino Domino natáčel Scott s kameramanem Danielem Mindelem (Spy Game) na množství formátů: digitální Thomson Viper HD, fotoaparát Canon a filmové kamery Panaflex Platinum, Panavision Millennium XL a dvě ruční arriflexky.

Upoutávka nenechává nikoho na pochybách, že Domino loví lidi. Kaleidoskopické cestování časem, střih, vizuální efekty, které dělají z plátna stránku z módního časopisu, zvukové efekty, které vhánějí do mozku noční můry, ostré tónování obrazu… Scott má mistrovské výtvarné cítění. Doufejme, že se mu jej po letech podaří skloubit s příběhem.

Premiéra ve Velké Británii: 12.08.2005.
Česká premiéra: -.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.