Doba ledová 2 - Obleva - preview

29. 9. 2008 - 12:56 | Téma | red

Doba ledová 2 - Obleva - preview zdroj: tisková zpráva

Pokud jde o animované, loutkové anebo či jinak „nehrané“ filmy, objevují se v současné době v českých kinech spíše kousky výstřední, jako například Fimfárum 2, Karcoolka (Hoodwinked!), nebo Strings, než snímky klasicky mainstreamové

Pokud jde o animované, loutkové anebo či jinak „nehrané“ filmy, objevují se v současné době v českých kinech spíše kousky výstřední, jako například Fimfárum 2, Karcoolka (Hoodwinked!), nebo Strings, než snímky klasicky mainstreamové. Změnou je až pokračování hitu Doba ledová 2 - Obleva (Ice Age 2: The Meltdown), která zasáhne Svět na přelomu března a dubna.

SYNOPSE:
Mamut Manny (Ray Romano), lenochod Sid (John Leguizamo), šavlozubý tygr Diego (Denis Leary) a šavlozubá krysoveverka Kryserka (Chris Wedge) se ocitají na prahu konce doby ledové. Masy sněhu překotně tají a bystré říčky si v tenčících se ledových krunýřích prorážejí neobvyklá koryta. A v nich to skvěle klouže. Pro trojici hrdinů se tak svět stává jedním velkým zábavním parkem. Ovšem jen do té doby, než zjistí, že ledová hráz na horním konci údolí puká a praská a vůbec se chystá, že to zabalí. Se skázou hráze se blíží i konec celého údolí, jemuž hrozí zaplavení. Jediná záchrana se velkookým hrdinům třidéčkově renderuje na opačném konci doliny. Manny, Sid a Diego se tam proto briskně vydávají spolu s mamuticí Ellie (Queen Latifahová) a vačicími bratry Crashem (Seann William Scott) a Eddiem (Josh Peck). Tihle dva se rýsují jako vypečená dvojka, zatímco Manny si dá podle všeho plné kly práce s tím, aby se pokusil Ellie přimět k „záchraně druhu“. A Kryserka? V celé té vší přírodní pohromě si pořád honí ořech.

INSPIRACE:
Doba ledová 2 – Obleva je pokračováním čtyři roky starého trháku Doba ledová, který – ač motivem téměř neslušně blízký Shrekovi - vydělal po celém světě téměř 400 miliónů dolarů a jenom v ČR na něj přišlo hodně přes půl miliónu diváků.

UPOUTÁVKA:
Trailery k Oblevě těží z divácké znalosti prvního dílu, a především pak z nejvděčnější atrakce kina – Kryserky a jejího ořechu. Na téhle pohublé figurce je postavený celá první upoutávka. V mezinárodním foršpanu se mnohem více rozehrává milostné špičkování tlustého chlupáče Mannyho a okytičkované Ellie. HD provedení nastiňuje prvotřídní kvalitu animace Oblevy a klipy i oficiální stránky Doby ledové 2 rámuje nesmrtelná hitovka „Ice Ice Baby“, kterou na začátku devadesátých let do nebe popkomerce vystřelil rappa Vanilla Ice. Doufám, že Obleva bude stejně vtipná, jako klip k té písničce. I když raději aby konečně přišla obleva i mimo kina.

OBSAZENÍ:
Jako v každém správném pokračování se v Oblevě setkáváme se všemi hlavními zvířecími hrdiny z originálů, přibyla zmíněná mamutice Ellie a s ní Queen Latifah. Vedle ní je hlavní hereckou hvězdou originálu představitel drsných týpků John Leguizamo. Ray Romano je známý bavič z TV pořadu Saturday Night Live, v epizodní roli se objeví Jay Leno, taktéž populární televizní moderátor. V českém znění budou ke slyšení Jiří Lábus, Ota Jirák, Zdeněk Mahdal, Kateřina Brožová, Zbyšek Pantůček, Jan Maxián a Martin Písařík.

TVŮRCI:
Režisérem Oblevy je Carlos Saldanha, který se na původní Době ledové podílel jako spolurežisér. Kromě toho byl Saldanha spolurežisérem i loňských Robotů. Scénář napsal Jon Vitti, autor mnoha epizod Saturday Night Live, Simpsonů, nebo neméně ceněné televizní série The Larry Sanders Show.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.