Divákovo oko: březnové premiéry

15. 7. 2009 - 13:24 | Téma | red

Divákovo oko: březnové premiéry zdroj: tisková zpráva

Pohled obyčejného diváka na filmy tohoto měsíce. Nejsem sice profesionální filmový kritik, ale občas mám možnost vidět filmy o něco dříve, než mají premiéru, a tak bych vám chtěl poskytnout očima obyčejného diváka pár stručných vět o snímcích, na které se možná chystáte zajít do vašeho oblíbeného kina

Nejsem sice profesionální filmový kritik, ale občas mám možnost vidět filmy o něco dříve, než mají premiéru, a tak bych vám chtěl poskytnout očima obyčejného diváka pár stručných vět o snímcích, na které se možná chystáte zajít do vašeho oblíbeného kina. Tentokrát tři mainstreemové filmy, z toho jeden pro příznivce komiksu. (Porter)

Pochyby

Film je hereckým koncertem Meryl Streepové a Phillipa Seymoura Hoffmana, kteří dávají tomuto ne nijak výjímečně natočenému dramatu potřebnou šťávu. Jejich dialogy jsou výtečně zahrané. Po velmi dlouhé době je to druhý celovečerní film scenáristy a režiséra Johna Patricka Shanleyho , který tentokrát zfilmoval svou úspěšnou divadelní hru.

Strážci – Watchmen

Dlouho a netrpělivě očekávaný film tohoto vizionářského režiséra je polemikou s těmi, kteří tvrdí, že některé látky nejdou zfilmovat. Na své si přijdou jak fanoušci komiksu, tak i ti kteří o něm nikdy neslyšeli. Režisér Z. Snyder umí velmi efektně aranžovat jednotlivé scény, a i když film není zrovna nejkratší, hodinky sledovat nebudete. O herecké výkony zde příliš nejde, hlavní je především vizuální stránka filmu a samozřejmě akční scény.

Nenarození

Lákavý plakát sám o sobě z filmu hit neudělá. Po tolikrát omleté klišé: zlý duch a krásná slečna s dokonalou postavou, (vynikne hlavně ve spodním prádle) které se začnou dít podivné věci. Nikdo jí nevěří, jde vyhledat pomoc atd. atd. Pár ucházejících nápadů, slušná kamera a také – kde se vzal, tu se vzal – Garry Oldman v roli rabína coby vymítáče zlých duchů. Doufejme, že nevzal roli kvůli „zajímavému scénáři“.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.