Denní hlídka - preview

11. 7. 2008 - 14:06 | Téma | red

Denní hlídka - preview zdroj: tisková zpráva

1. ledna 2006 bude mít v Rusku velkolepou premiéru Dnevnoj dozor, tedy Denní hlídka Timura Bekmambetova, pokračování akčního sci-fi trháku Noční hlídka (Nočnoj dozor), který si pochvalujoval i Quentin Tarantino

1. ledna 2006 bude mít v Rusku velkolepou premiéru Dnevnoj dozor, tedy Denní hlídka Timura Bekmambetova, pokračování akčního sci-fi trháku Noční hlídka (Nočnoj dozor), který si pochvalujoval i Quentin Tarantino.

Denní hlídka SYNOPSE:

Antonův (Konstantin Chabenskij) syn Jegor (Dmitrij Martinov) byl v odvěkém souboji dobra (Dne) a zla (Noci) pomyslným jazýčkem na vahách. A k radosti všech dekadencí posedlých diváků se na konci Noční hlídky přidal na stranu zla. Síle dne se však nyní podaří sehnat zachránce - kouzelnici Světlanu (Marija Porošinovová). Světlana se pomalu učí zvládat všechny své magické schopnosti a chystá se vyzvat Jegora na souboj. Jenže Anton Světlanu miluje a nepřipustí, aby se jeho dva nejmilejší navzájem pořezali. Vydá se tedy najít Křídu osudu, aby mohl přepsat Knihu osudu a Jegora upsat straně dobra.


Denní hlídka Podobně jako Noční hlídka, i Denní hlídka obsahuje historické bitevní scény, obohacením má být flashback do roku 1939, kdy se spojená expedice sil Dne a Noci vydává otevřít dávný hrob, ve kterém by měla být Křída osudu uložena. Říká se, že když bude hrob otevřen, rozpoutá se světová válka. Výzkumníci chtějí křídu vzít a přepsat historii, aby válka nebyla. Jenže když hrob otevřou, zjistí, že už je prázdný…

Obraz oslavy Jegorových třináctých narozenin se zase stal vítanou atrakcí pro moskevskou scénu, jejíž představitelé si rádi zahráli gratulanty v podobě smetánky sil Noci. Vyvrcholením filmu by měla být masivní bitva mezi oběma silami, při níž lehne popelem množství moskevských význačných budov.

Denní hlídka INSPIRACE:
Hlídky vznikají dle literárního díla populárního autora sci-fi Sergeje Lukjaněnka. Od začátku se počítalo s tím, že Noční hlídka bude mít ještě dvě pokračování. Famózní úspěch na domácím trhu však přitáhl pozornost studia Fox, které se podílí na výrobě pokračování – Denní hlídky (původně Nočnoj dozor 2) a (pravděpodobně) Soumračné hlídky. V plánu amerického studia je poslední díl natočit v Hollywoodu, s hollywoodskými herci a za hollywoodské peníze (hovoří se o rozpočtu 80–100 mil. dolarů, přičemž Noční hlídka stála necelých 5 miliónů. S předpokládaným uzavřením ruské části série souvisí i to, že Denní hlídka by v sobě měla mít i motivy původně uvažované pro trojku.

Denní hlídka UPOUTÁVKA:
Denní hlídka vyniká teasery bohatými na barevné kompozice a vizuální atrakce, které zdůrazňují jedinečné postavení Hlídek nejen ve východoevropském regionu. Vybuchuje televizní věž Ostankino, městem se valí utržené ruské kolo, Anton skáče do jedoucího vagónu metra (co na tom, že se dveře rozlomí dřív, než se jich dotkne), přes citylight proskočí do jiné dimenze, historické vojsko proráží zdi pevnosti, z opeřenců padají na zem vojáci… a červená mazda rx8 se spektakulárně prohání po vykrojené stěně impozantního hotelu Kosmos.

OBSAZENÍ:
Režie obsadila známé tváře z Noční hlídky, zajímavým nováčkem je autor literárních předloh Sergej Lukjaněnko v roli Maga Ruslana.

TVŮRCI:
Timur Bekmambetov je proaztím motorem celé trilogie, měl by režírovat i její závěrečný americký kus. Vrací se i kameraman Sergej Trofimov, který má sklon k reklamně precizním světlům a detailům. Doufejme, že ubude okatého product-placementu. Také efekty a animace mají na starosti stejné týmy, jako Noční hlídku. jediným nováčkem v hlavním štábu je skladatel Maksim Fadějev.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.