Danny Elfman: Big Fish - soundtrack

25. 1. 2008 - 15:09 | Téma | red

Danny Elfman: Big Fish - soundtrack zdroj: tisková zpráva

SOUNDTRACK - BIG FISH Spolupráce skladatele Dannyho Elfmana a režiséra Tima Burtona je vždy velmi očekávanou záležitostí, úžasným a často kultovním výletem do světa jejich vlastní fantazie, který překračuje běžné konvence hollywoodské filmařiny

SOUNDTRACK - BIG FISH

soundtrack Big Fish Spolupráce skladatele Dannyho Elfmana a režiséra Tima Burtona je vždy velmi očekávanou záležitostí, úžasným a často kultovním výletem do světa jejich vlastní fantazie, který překračuje běžné konvence hollywoodské filmařiny. Společně zrodily Batmana v té nejlepší filmové formě, oživily bezhlavého jezdce z Ospalé díry či dojaly pohádkovým Střihorukým Edwardem. Teď přišel čas vydat se na podobnou půdu ještě jednou. Velká ryba je totiž další pohádkou pro dospělé z našeho světa.

Po boku téměř půlhodinového setu písniček (Buddy Holly, Elvis Presley, Pearl Jam, The Allman Brothers...) se tu tísní skromná půlhodinka hudby Dannyho Elfmana. Pohádka, romance, i subtilní textura - tou vlastně celý soundtrack začíná, skladbou Pictures, kratičkým úlomkem, kterých je na soundtracku ještě pár, ale příliš málo, aby se u nich dálo příjemně usnout, k tomu doporučuji spíš Elfmanovy soundtracky Dobrý Will Hunting nebo Jednoduchý plán.

Na Velké rybě zaujmou živější skladby: housličková Bigh Fish (Titles), Shoe Stealing nebo Rebuilding v jižanském duchu a lá Návrat Sommersbyho (mj. také Elfmanova práce), The Growing Montage ověnčená nádhernými a pro Elfmana typickými pohádkovými chorály, protažená do jedenácti minutové verze ve skladbě Finale. Především upoutá Sandra´s Theme, kde se poprvé objeví povzbuzující milostné téma Eda Blooma a jeho manželky. A na závěr krátká písnička Twice The Love, kterou nazpívala Bobbi Page a Candice Rumph, zpívající siamská dvojčata z filmu.

Verdikt: Pokud Vám už dlouho chybělo něco ve stylu Střihorukého Edwarda, je tohle deska pro vás. Navíc namíchaná s lehkostí Dobrého Willa Huntinga.

Hodnocení: 80%

Seznam skladeb:

  1. Man of the Hour - Pearl Jam
  2. Dinah - Bing Crosby
  3. Everyday - Buddy Holly
  4. All Shook Up - Elvis Presley
  5. Five O'Clock World - The Vogues
  6. Ramblin' Man - The Allman Brothers
  7. Let's Work Together - Canned HeatPictures
  8. Big Fish (Titles)
  9. Shoe Stealing
  10. Underwater
  11. Sandra's Theme
  12. The Growing Montage
  13. Leaving Spectre
  14. Return to Spectre
  15. Rebuilding
  16. The Journey Home
  17. In the Tub
  18. Sandra's Farewell
  19. Finale
  20. End Titles
  21. Jenny's Theme
  22. Twice the Love - Bobbi Page/Candice Rumph

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.