Ďábel nosí Pradu - preview

11. 7. 2008 - 13:07 | Téma | red

Ďábel nosí Pradu - preview zdroj: tisková zpráva

Komedie Davida Frankela z prostředí haute couture, glamouru a módy vůbec Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada) se rýsuje jako jeden z mírných vrchůlků hollywoodské komediální produkce, která k nám ještě letos dorazí

Komedie Davida Frankela z prostředí haute couture, glamouru a módy vůbec Ďábel nosí Pradu (The Devil Wears Prada) se rýsuje jako jeden z mírných vrchůlků hollywoodské komediální produkce, která k nám ještě letos dorazí. A to především díky Meryl Streepové v hlavní roli.

The Devil Wears Prada SYNOPSE:
Andy Sachsová (Anne Hathawayová) právě dostudovala univerzitu a hledá si v New Yorku zaměstnání. Andy by ráda zkusila novinařinu, ale v branži je těsno. Nakonec jí vezmou na pohovor v Runwayi, což je nejprominentnější módní časopis široko daleko. Andy, milá holka ze Středozápadu, to ale zjevně vůbec netuší. Stejně tak Andy dosud nikdy neslyšela o Mirandě Priestlyové (Meryl Streepová), obávané šéfredaktorce Runwaye, která rozhoduje o stylu a trendech příští sezóny. A nejspíš právě proto dostane Andy místo její asistentky, místo kvůli němuž by stovky jiných holek zabíjely. Vysněná židle má jenom jednu drobnou vadu – Miranda Priestlyová je ďábelská šéfová. O jejích krutých, přehlíživých a diktátorských manýrách se vypráví u skleniček Cristalu od Manhattanu po Paříž.

The Devil Wears Prada INSPIRACE:
Ďábel nosí Pradu je adaptací stejnojmenného románu Lauren Weisbergerové. Spisovatelka jím debutovala v šestadvaceti letech v roce 2003 poté, co pracovala jako asistentka šéfredaktorky módního magazínu Vogue.

UPOUTÁVKA:
Oficiální trailer k Ďábel nosí Pradu zaujme už tím, že je to klip, ukázka a nikoli obvyklý sestřih toho nejlepšího, co film nabízí. Jde o scénu, v níž se Andy uchází o práci v Runwayi. Můžeme si všimnout komiky odvozené od výrazné mimiky, jak ji známe z televizních seriálů jako Přátelé nebo přiléhavěji Sex ve městě. Hlavně je tu ale úžasná Meryl Streepová, která vládne obrazu a zvuku, akci i humoru a už jenom její přítomnost na plátně je důvodem, proč se na The Devil Wears Prada těšit.

The Devil Wears Prada OBSAZENÍ:
Meryl Streepová, držitelka desítek cen a nominací, od Oscara po Zlatý glóbus a canneskou palmu, je stálicí stříbrného plátna od konce sedmdesátých let. Mezi její nedávné velké role patří Adaptace a Hodiny, oboje z roku 2002. Letos Streepovou kromě Ďábel nosí Pradu uvidíme ještě v Altmanově ansámblové komedii Zítra nehrajeme!. Pro roli platinové Mirandy Priestlyové se herečka nechala inspirovat drsným Harrym Callahanem Clinta Eastwooda: strach a hrůzu mezi svými podřízenými v Runwayi pak rozsévá s ledovým klidem, bez emocí a gest. Naivní a hektická Andy Anne Hathawayové je pak Mirandiným přesným protikladem. První filmovou rolí Hathawayové byl Deník princezny, loni zahrála ve Zkrocené hoře. Annina přítele Natea ztvárnil Adrian Grenier Cokoliv, zatímco šarméra z vyšších kruhů Christiana Thompsona obsadil Australan Simon Baker (Kruh 2). Nigela, módního ředitele Runwaye, si zahrál herec a režisér Stanley Tucci (Žranice, Terminál) a Andyninu konkurentku Emily dostala Emily Bluntová (Moje léto lásky) .

The Devil Wears Prada TVŮRCI:
Ďábel nosí Pradu pro plátno adaptovala Aline Brosh McKenna (Zákon přitažlivosti). Režisérem je David Frankel Rapsodie v Miami, který za sebou má zejména několik epizod Sexu ve městě a dalších televizních seriálů. Kamera je dílem Floriana Ballhause (Tajemný let), výpravu vedl Jess Gonchor (Capote). Exkluzivní prostředí opravdu vysoké a elegantní módy pak filmu dodává kostýmní návrhářka Patricia Field, držitelka ceny Emmy za kostýmy ve zde již několikrát zmíněném seriálu Sex ve městě.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.