Cradle 2 The Grave - soundtrack

25. 1. 2008 - 15:58 | Téma | red

Cradle 2 The Grave - soundtrack zdroj: tisková zpráva

Hudba k filmu od kolébky do hrobu ve znamení rapu. Režisér Andrzej Bartkowiak má čtyři specifická znamení: točí stále ty samé filmy; rád se věnuje rasové problematice, aby byl politicky korektní; rád obsazuje rapery a rád je doprovází jejich rapovou muzikou

Režisér Andrzej Bartkowiak má čtyři specifická znamení: točí stále ty samé filmy; rád se věnuje rasové problematice, aby byl politicky korektní; rád obsazuje rapery a rád je doprovází jejich rapovou muzikou. Bylo tomu tak u jeho debutu Romeo musí zemřít i u Lovce policajtů a je tomu stejně u jeho nejnovějšího počinu – relativně dost slabého snímku Od kolébky do hrobu, který je určen především těm, kteří ještě stále mají chuť se dívat na DMXe pobíhajícího v tílku a na pomalu uvadající americkou kariéru Jet Liho.

Pozastavme se u onoho posledního Bartkowiakova specifického znamení: rapové muziky, ta tvoří styčný bod celého soundtracku. Na starost ho dostal DMX, jeden z aktérů snímků (všimněte si, že v poslední době v amerických filmech vymírá „herec afroameričan“ a novou vlnu obsazují „hrající rapeři afroamerického původu“, kteří neumějí hrát ani za mák, ale je jich teď všude plno) a celý si ho poskládal ze songů svých a svých rapujících přátel (jejichž jména pravděpodobně leckdo uslyší prvně v životě).

DMX soundtrack první skladbou X Don´t Give It To Ya stylově roztáčí, i pokračuje Go To Sleep za pěveckého přispění Eminema a najdete ho ještě v dalších dvou songách (Rigt/Wrong a Getting Down). Dále už pokračují jména nepříliš známá (jen 50 Cent se objevil i na soundtracku k 8 Mile) jako Comp, C.N.N, Clipse, Drag-On, Big Stan, Fat Joe

Celkově se jedná spíše o rap alternativní, specifikující celou newyorskou a detroitskou scénu, která svým vyzněním není příliš komerční ani moc líbivá. Záleží především na tom, nakolik máte rap v oblibě. Já ho nemiluji, ale ani se mu nestraním. Netvrdím, že zrovna vás nemůže tohle cédéčko uvést do absolutní euforie.

I proto je moje hodnocení střízlivé: 70%. Slovně: lehce nadprůměrný soundtrack. Ovšem všichni příznivci výše zmíněného stylu si mohou libovolná procenta přidat…

Hodnocení: 70 %

Seznam skladeb:

  1. X Gon'Give It To Ya - DMX
  2. Go To Sleep - DMX feat. Eminem & Obie Trice
  3. What's It All For?- Bazaar Royale
  4. Follow Me Gangster - 50 Cent & The G-Unit
  5. Stompdash**outu - C.N.N. feat. M.O.P.
  6. Do Sumptin - Comp
  7. My Life (Cradle 2 The Grave) - Foxy Brown feat. Althea
  8. Fireman - Drag-On
  9. Drop Drop - Joe Budden
  10. I'm Serious - Clipse
  11. Right/Wrong - DMX
  12. It's Gon' Be What It's Gon' Be - Jinx & Loose
  13. Hand That Rocks The Cradle - Big Stan
  14. Won't Be Coming Back - Baby
  15. C2G - Fat Joe feat. Youngn' Restless
  16. Focus - Kashmir
  17. Slangin' Dem Thangs - Profit
  18. Off The Hook - Jinx Da Juvy
  19. Getting Down - Bloodline Records Kennel (DMX, Big Stan, Kashmir & Bazaar Royale) (Bonusový track)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.