Čarodějky (The Craft) - DVD

23. 2. 2009 - 13:46 | Téma | red

Čarodějky (The Craft) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Andrew Flaming Hrají: Fairuza Balk, Robin Tunney, Neve Campbell, Rachel True, Skeet Ulrich Region: 2 Délka: 97 min

dvd_carodejky
Režie: Andrew Flaming
Hrají: Fairuza Balk, Robin Tunney, Neve Campbell, Rachel True, Skeet Ulrich
Region: 2
Délka: 97 min.
Verze: widescreen (1,85:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina)
Titulky: české, anglické, polské, maďarské, islandské, indické, hebrejské

Děj
Evidentně se ukázalo, že na dětech a středoškolské mládeži - a na zastydlých puberťácích, abych na někoho nezapomněl - se dají vydělat docela slušné peníze. Stačí do filmu obsadit pohledná, moderně oblečená děvčata, správňácké přidrzlé chlapce, jejich vztahy podbarvit syrovou kytarovkou, no a na ději už zase tolik nesejde. Základní podmínkou samozřejmě je, aby to byli správní američtí středoškoláci.

Tohoto předpokladu se přidrželi tvůrci filmu Čarodějky, a do několika rolí obsadili, ehm, herce, kteří získali ostruhy už třeba v Beverly Hills 90210 nebo úspěšném hororu Vřískot. Proti gustu žádný dišputát, a tak by nebylo fér, abych odsoudil film, jenž není primárně určen pro mě. A protože se neumím vcítit do vkusu náctiletých dívek, neumím ani posoudit, zda by se jim líbil. Nicméně po světě si snímek vedl celkem obstojně, takže asi ano. Upřímně si ovšem nedokážu představit chlapa, jehož by Čarodějky udržely u obrazovky. Ledaže by si u toho třeba četl knížku nebo tak něco. Ale Japonci středního věku by se chytnout mohli - před kamerou běhá spousta školaček v těch jejich uniformách a bílých podkolenkách.

Abych byl úplný, nastíním děj, ale v podstatě už jste přibližně tutéž šablonu viděli mockrát v televizi. Mám dojem, že se o mladých čarodějkách vysílal dokonce seriál, jehož název a jméno hlavní představitelky (taky z Beverly Hills nebo Melrose Place) si bohužel nevybavuji. A celkem se za to ani nestydím. Tedy k ději: Do města se přistěhuje cizí žákyně - ano, jistě že jí zemřela matka. Nikdo si s ní nechce hrát, ale nakonec se spřátelí se třemi děvčaty, jimiž jejich vrstevnice a vrstevníci rovněž tak trochu opovrhují. Naše čtveřice hodně experimentuje s magií, ovšem legrace končí ve chvíli, kdy jim jejich kouzla začnou fungovat...

Obraz a zvuk
Normální průměr. Obraz je přiměřený, leč nijak výjimečný. Zvuk se mi zdál spíš slabší, jako by ho nahrávali doma ve skříni. I když efekty byly slyšitelné a celkem výrazné.

Výbava
Smutná. Výběr jazyka a zvuku, titulků, předvolby scén a reklama zákeřně ukrytá pod názvem DVD trailer. Mě osobně to nechybí, ale bude chybět těm, jimž se film líbil.

Hodnocení

dvd_carodejky
dvd_carodejky
Film 2/5 - film není určen pro mě, takže dívky od 17 dolů mohou hodnocení klidně ignorovat

DVD 0/5 - reklama není výbava, přestože ji nazvou DVD trailer

Koupit na Vltavě

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.