Bruce Almighty – soundtrack

25. 1. 2008 - 15:41 | Téma | red

Bruce Almighty – soundtrack zdroj: tisková zpráva

Soundtrack k filmu Božský Bruce. BRUCE ALMIGHTY – SOUNDTRACK Božský Bruce je dalším projektem herce Jima Carreyho a režiséra Toma Shadyaca ( Lhář, lhář, Ace Ventura)

BRUCE ALMIGHTY – SOUNDTRACK

Soundtrack Božský Bruce je dalším projektem herce Jima Carreyho a režiséra Toma Shadyaca (Lhář, lhář, Ace Ventura). Film vypráví o obyčejném chlapíkovi, který dostane na 24 hodin možnost být Bohem. Jako obvykle si k sobě tvůrčí tandem Carrey/Shadyac přizval i svého oblíbeného skladatele Johna Debneyho, který se až na pár žánrových výjimek (Ostrov hrdlořezů, Tajemství loňského léta) naplno věnuje komponování pro všemožné lehké žánry (Malý obři, Spy Kids...) a ani komediální Božský Bruce rozhodně není žádnou výjimkou.

Hudebně je Bruce tím nejtypičtějším komediálním Debneyem. Soundtrack je plný rozverných komediálních melodií, povětšinou ve složení smyčce, lesní rohy a piano.Tentokrát dojde i na lehké nadpřirozeno v podobě skutečného Boha, se kterým se Bruce setká, a to Debney zhudebnil do podoby jemných chorálů (skladby Walking on Water a Bruce Meets God), které jsou hezkým zpestřením...

Chorály tvoří celých 15 minut (!) instrumentální hudby, kterou na soundtracku najdete!! Zbytek (respektive začátek) soundtracku vyplňuje sedm téměř skoro obyčejných písniček, z nich vyčnívá jen klasika One of Us od Joan Osborne.

Ty ostatní vám prošumí hlavou raz dva (Mick Jagger s příznačně nazvanou písní God Gave Me Everything, Elvis Presley v remixu JXL A Little Less Conversation nebo Fatboy Slim, který už je skutečně na každém soundtracku, s The Rockfaller Skank).

Verdikt: Příjemná a na svého autora velmi typická hudba, ovšem kvůli těm 15 minutám to nemá smysl kupovat a písně za moc nestojí!

Hodnocení: 60% (instrumentální hudba) / 40 %

Seznam skladeb:

  1. One of Us - Joan Osborne
  2. God-Shaped Hole - Plumb
  3. You're a God - Vertical Horizon
  4. The Power - Snap!
  5. A Little Less Conversation - Elvis vs. JXL
  6. The Rockafeller Skank - Fatboy Slim
  7. God Gave Me Everything - Mick Jagger
  8. AB Positive
  9. Walking on Water
  10. Seventh at Seven
  11. Bruce Meets God
  12. Bruce's Prayer
  13. Grave's Prayer

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.