Borat -preview

29. 8. 2008 - 17:22 | Téma | red

Borat -preview zdroj: tisková zpráva

Anglický komik Sacha Baron Cohen se rozhodl dostat na stříbrné plátno druhé ze svých tří alter eg z pořadu Da Ali G Show

Anglický komik Sacha Baron Cohen se rozhodl dostat na stříbrné plátno druhé ze svých tří alter eg z pořadu Da Ali G Show. Po hiphoperském gangsterovi Alim G a filmu Ali G Indahouse - Film (Ali G Indahouse) přichází na řadu kazachstánský reportér Borat a Borat (Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan).

Borat SYNOPSE:
Kazachstánští vůdcové si jsou vědomi zaostalosti své země a hodlají učinit nápravu. Zdá se jim, že nejvhodnější bude vzít si příklad ze Spojených států amerických. Vyšlou tam proto jednoho z nejoblíbenějších mužů země, televizního reportéra Borata Sagdiyeva (Sacha Baron Cohen). Borat je vybaven malým dokumentárním štábem, se kterým se má ve slavné Americe pokusit získat co nejvíc užitečných informací.

Jakmile však kazachstánská parta přistane za okeánem, zblázní se Borat do kyprých vnadů Pamely Andersonové. Spolu se svým štábem se pak Borat vydává napříč Amerikou, aby se pokusil se silikonovou blondýnou potkat. Po cestě se Borat setkává s běžnými občany, ale hrdinův známý nedostatek taktu i znalostí místních zvyků zapříčiňuje, že mnohá z těchto setkání končí přinejlepším tragikomicky. Přesto se najde i pár těch, kterým není Boratova ignorance lhostejná a snaží se bodrého Kazachstánce zcivilizovat.

Borat INSPIRACE:
Sacha Baron Cohen operuje ve svém televizním pořadu Da Ali G Show třemi figurami. Tou první je zapálený amatér a londýnský gangsta hiphoper Ali G a druhou pak misogyn s protižidovskými sklony Borat z kazachstánské televize. Třetím Cohenovým převtělením je homosexuální módní fanatik Brüno z Vídně. Pro každého z hrdinů je typický nejen akcent a způsob vyjadřování vůbec, ale i výtvarná podoba jejich segmentů.

Borat, známý pozdravem „Jak se máš?“, umí ze všech tří postav nejméně anglicky. Jako velvyslanec své země se však právě on dostává na oficiální recepce a snaží se konverzovat ve vysoké společnosti. S dětským úsměvem přitom uráží kde koho. Ostatní ho berou za výstředního ignoranta, jemuž je často lépe pomoci, než dát pěstí.

Borat Cohenův Borat štve snad jenom jedny – Kazachstánce. Jejich vlast Cohen paroduje dost nemilosrdně a v podobném stylu, jakým proslul např. turistický průvodce po neexistující východoevropské zemi Molvania: A Land Untouched by Modern Dentistry.

UPOUTÁVKA:
Sestřih Boratových, často improvizovaných, setkání s Američany a dalších výstupů naznačuje drsný humor navazující na Boratovy eskapády z Da Ali G Show. Kazach tam obstarává segment „Boratův průvodce Amerikou“. Kamera má dokumentární styl, barvy jsou vybledlé jako kdyby šlo o domácí video. I vizuální podoba tedy odpovídá Boratovým vystoupením v Da Ali G Show.

OBSAZENÍ:
Hlavního hrdinu Borata ztvárnil pochopitelně Sacha Baron Cohen. Ten má za sebou momentálně premiéru komedie Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, kde s gustem sehrál francouzského jezdce Jeana Girarda. V dalších rolích Borata by se měla objevit zmiňovaná Pamela Anderson a jako Azamat Bagatov vystoupí Ken Davitian.

Borat TVŮRCI:
Scénář Borata je společným dílem Cohena, jeho spolupracovníků z Da Ali G Show Dana Mazera a Anthonyho Hinese (zároveň spolutvůrce série Anyone for Pennis? s Paulem Kayem. Čtvrtým scénáristou je Peter Baynham, tvůrce série I Am Not an Animal se Stevem Cooganem. Realizace Borata vznikala poměrně složitě. Původní režisér Todd Philips (Starsky & Hutch) pro neshody s Cohenem z projektu vycouval v půlce natáčení. Produkce později sehnala Larryho Charlese (Inkognito s Bobem Dylanem, scénárista komediální série Seinfeld), který Borata úspěšně dokončil.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.