BloodRayne

17. 11. 2004 - 4:44 | Téma | red

BloodRayne zdroj: tisková zpráva

Krvavá, drsná a bisexuální má být Rayne (Kristanna Loken), v adaptaci počítačové hry BloodRayne režiséra Uwe Bolla. I v dalších rolích nezvykle nabito: Ben Kingsley, Michelle Rodriguez, Michael Madsen, Geraldine Chaplin, Meatloaf. +Fotogalerie. Zfilmovat nepříliš zábavnou počítačovou hru BloodRayne, která mixuje Bladea a Dobyvatele ztracené Archy, by se mohlo zdát pošetilým nápadem

Zfilmovat nepříliš zábavnou počítačovou hru BloodRayne, která mixuje Bladea a Dobyvatele ztracené Archy, by se mohlo zdát pošetilým nápadem. Pocit blamáže zprvu neodstraní ani režisér – Uwe Boll dělá slabé horrory. Boll ovšem tvrdí, že BloodRayne má být „jiným“ (tj. dle režisérových slov krvavým, drsným a sexuálním) přepisem počítačové hry. Sehnal hodně peněz. Sehnal slušnou scénáristku. A na poměry žánru sehnal nevídaný počet hvězd, o kterých si navíc nemyslím, že by snadno ztrácely soudnost.
Bloodrayne Odehrává se v rumunských Karpatech v 18.století. Rayne (Kristanna Loken), mladá dhampírka (napůl upír, napůl člověk) vyrůstá bez matky, neb ta padla za oběť Kaganovi (Ben Kingsley), králi upírů a Rayneinu otci. Hrdinka pak vyrůstá jako jedna z atrakcí potulného cirkusu. Časem u sebe začne pozorovat upírské choutky. Když v sebeobraně poprvé okusí lidskou, změní se v BloodRayne – nepouští žilám lidem, ale čepuje krev upírů.
Později BloodRayne cestu zkříží dva lovci upírů z Brimstone Society (ve hře jde o tajnou organizaci), Sebastian (Matthew Davis) a Vladimir (Michael Madsen). Přesvědčí čepelemi opásanou hrdinku, aby se postavila Kaganovi. K tomu potřebuje tři magické orgány: srdce, oko a žebro svého předka Beliara. Pase po nich ale i Kagan, neb artefakty svému pánu dávají sílu uvrhnout Zemi do temnot a umožnit upírskou krutovládu.

Bloodrayne Synopse věru zavání odvarem upírských bubákovin jako je Blade, Underworld a Van Helsing.
Uwe Boll v poslední době spáchal slabý House of the Dead a dosud neviděný Alone in the Dark. S BloodRayne atakuje post nejvideohernějšího režiséra světa, který zatím drží Paul W.S. Anderson (Mortal Kombat, Resident Evil, AvP).
Scénář je dílem Guinevere Turnerové, která pro Marry Harronovou před třemi lety adaptovala Ellisovo Americké psycho (a letos pro ní připravila drama The Ballad of Bettie Page).
Uwe Boll (pro IGN): „Myslím si, že bylo dobře, že scénář napsala žena, protože to má takový ten erotický, lesbický, ale i násilný… je tam trochu ten bisexuální podtext, který v sobě upír má.“

Bloodrayne Rayne hraje Kristanna Loken, jejíž hvězda poprvé zasvítila v Terminátorovi 3. Mezi ženskými superhrdinkami vypadá Rayne opravdu spíše drsně, než plakátově sexy, nebo rafinovaně.
Charakterní herec Ben Kingsley naposledy exceloval v Domu z písku a mlhy (House of Sand and Fog), ale projevil zájem zahrát si upíra, a díky tomu vzal roli Kagana. Michael Madsen zářil v Kill Bill (a netrpělivě čekáme na Boba v Sin City), zde však oproti všem zvyklostem hraje kladného hrdinu. Druhou drsnou divoženkou v BloodRayne je Katarin Michelle Rodriguezové (Resident Evil, S.W.A.T.) a v menší roli věštkyně se dokonce objeví stále šarmantní Geraldine Chaplin.

BloodRayne vniká v Bollově vlastní produkci s impozantním rozpočtem okolo 50 miliónů dolarů a premiéra by měla být v průběhu příštího roku.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.