Blade (Blade) - DVD

23. 2. 2009 - 13:29 | Téma | red

Blade (Blade) - DVD Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Režie: Stephen Norrington Hrají: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson Region: 2 Délka: 115 min

dvd_blade
Režie: Stephen Norrington
Hrají: Wesley Snipes, Stephen Dorff, Kris Kristofferson
Region: 2
Délka: 115 min.
Verze: widescreen (1,85:1)
Zvuk/jazyk: Dolby Digital 5.1 (angličtina)
Titulky: české, polské, maďarské, portugalské, hebrejské

Děj
Blade je jediný film co znám, kde se rozjede totální akční smršť bezprostředně po úvodních titulcích. A není to akce ledajaká, až se skoro bojíte, aby režisér zbytečně nevystřílel všechen prach hned na začátku. Naštěstí ne. Sem tam se sice objeví hluché místo, ale to je spíš způsobeno silným kontrastem k akčním scénám. V podstatě se dá říct, že se téměř dvě hodiny řítíte ohromnou rychlostí z kopce dolů... a zastavíte se až na Rudém náměstí (nedělám si legraci).

Blade je původně komiksová postava. Člověkem jen napůl. Jeho matku totiž v těhotenství pokousal upír, a Blade se tak narodil se všemi upířími přednostmi, ale s žádnou z jejich slabin. Ve filmu se postaví ctižádostivému upírskému floutkovi, jenž chce pomocí magického rituálu vyvolat velkého Boha krve a nastolit peklo na zemi pro všechny smrtelníky. Blade je rozhodnut mu vítězství překazit za každou cenu.

Obraz a zvuk
Obraz je solidní, ale protože se děj odehrává většinou v tmavých prostorách ne vždy je po celé ploše dokonale zřetelný. Nicméně to není nijak závažné. Zvuk je ovšem naprosto perfektní, a když se nebojíte otočit čudlíkem hlasitosti trochu víc doprava, je to parádní hukot.

Výbava
Disk má vše, co bych u dévédéček rád považoval za standard. Začněme komentáři herců a tvůrců. Ty jsou v jedné stopě, takže všichni mluví nastřídačku. Pak zde máme několik dokumentů. První dvacetiminutový obsahuje mimo jiné jednu zajímavou vystřiženou scénu a alternativní konec, který nakonec (zaplať pámbu) kompletně předělali. Ve druhém - má 22 min. - najdeme třeba ukázky a povídání o výtvarných návrzích a speciálních efektech. Pak je tu ještě jeden krátký kousek (5 min.), jenž přináší autentické záběry z natáčení. Nakonec už jen nezapomeňme na informace o hercích a tvůrcích a na filmovou upoutávku.

Hodnocení

dvd_blade
dvd_blade
Film 4/5 - akční smršť v tom nejlepším slova smyslu

DVD 5/5 - je vidět, že se snažili

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.