Anifest 2007

30. 4. 2007 - 11:38 | Téma | red

Anifest 2007 zdroj: tisková zpráva

Jihočeská Třeboň již pošesté hostí filmový festival AniFest.

Raoul Servais Letošní ročník AniFestu představí v Třeboni od 3. do 9. května 2007 kromě nového festivalového designu a znělky (autorkou je Michaela Pavlátová) některé programové novinky: Dialogy – setkání s Břetislavem Pojarem, Produced by – představení význačných světových animačních studií, U kávy s... (posezení s některými zajímavými hosty festivalu). Čestným prezidentem je letos belgický režisér Raoul Servais, v porotách zasednou: Priit Pärn (Estonsko), Rodolfo Pastor (Španělsko), Garri Bardin (Rusko), Gene Deitch (USA), Vlasta Pospíšilová (Česká republika), Paul Bush (Velká Británie), Aurel Klimt (Česká republika), Jean-Luc Slock (Belgie) a Pawel Czarzasty (Polsko).

Soutěžní část AniFestu je opět rozdělena do sedmi kategorií (celovečerní film, krátký film, televizní film a seriál, videoklip, reklama, znělka, studentský film, film vytvořený dětmi). Letošní novinkou je samostatná Mezinárodní soutěž internetových animací, kde o vítězi rozhodnou divácké hlasy. Z přihlášených 51 filmů z 19 zemí (včetně vzdálené Kolumbie nebo Brazílie) vybrala porota 12 soutěžních snímků.

Gene Deitch AniFest premiérově uvede dokumentární film Janka Růžičky a Adriana Kukala o Gene Deitchovi, americkém animátorovi, který žije a pracuje v České republice. Gene Deitch letos zasedne v jedné z mezinárodních porot. Na AniFestu budou také exkluzivně uvedeny snímky Žabí proroctví (režie: Jacques-Remy Girerd, Francie, 2003) a Princezna (režie: Anders Morgenthale, Dánsko).

Nefilmové doprovodné programy pak nabídnou široké veřejnosti výstavy (Filmový svět Raoula Servaise, Prolínačky – práce studentů a absolventů Ateliéru filmové a televizní grafiky VŠUP, Od Saudka po Nebela aneb Český komiksový plakát) a řadu koncertů různých žánrů (Mokrej hadr, XXL, jazzové kompozice Radka Krampla a Rhythm Fantasy, Bennewitzovo kvarteto a skupina ČECHOMOR). Akreditovaní návštěvníci si budou moci ve Festivalovém klubu poslechnout Yellow Sisters, Sestry teinovy a Ridinu Ahmed.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.