Alpha Dog - preview

27. 8. 2008 - 10:36 | Téma | red

Alpha Dog - preview zdroj: tisková zpráva

Vedle thrilleru Domino Tonyho Scotta se chystá další film inspirovaný nedávnou kriminalistickou historií Los Angeles: režisér Nick Cassavetes dokončuje Alpha Dog, kontroverzní drama o dospívající partičce z předměstí a o tom, jak se s činy potomků vyrovnávají jejich rodiče

Vedle thrilleru Domino Tonyho Scotta se chystá další film inspirovaný nedávnou kriminalistickou historií Los Angeles: režisér Nick Cassavetes dokončuje Alpha Dog, kontroverzní drama o dospívající partičce z předměstí a o tom, jak se s činy potomků vyrovnávají jejich rodiče.

SYNOPSE:

Mladý dealer Johnny Truelove (Emile Hirsch) zpunktuje únos patnáctiletého kluka Zacka Mazurského (Anton Yelchin), jehož starší bratr dluží Johnnymu peníze. Johnny uklidí Zacka do vily, kde na něj mají dohlížet jeho parťáci. Zajetí se pro Zacka změní v jeden velký mejdan a kluk vůbec netuší, že ho jeho rodiče zoufale hledají, že jeho bratr zuří a že nad ním samotným se pěst osudu vznáší stejně jistě jako mlha nad močálem.

INSPIRACE:
Alpha Dog Alpha Dog vzniká na motivy událostí, které se v Los Angeles odehrály na přelomu tisíciletí. Jessemu Jamesi Hollywoodovi, klukovi se jménem plakátového desperáta, bylo v roce 2000 devatenáct let. Jesse šel ve stopách svého otce, vydělával si jako dealer a kvůli dluhu 1200 dolarů unesl Nicka, nevlastního bratra svého parťáka. Po dvou dnech zajetí Hollywood a jeho lidi Nicka odvedli do lesa a devíti ranami z automatické pušky zastřelili. Po letech na útěku našla policie Hollywooda letos na jaře v Brazílii, kde učil angličtinu. Desperátovo dopadení má také za příčinu odložení premiéry Alpha Dog až na začátek roku 2006.

OBSAZENÍ:
Emile Hirsch, představitel Johnnyho, je v českých kinech aktuálně k vidění v Legendách z Dogtownu, jinak taky vyfasoval nominaci MTV na cenu za nejlepší polibek, a to díky loňské komedii Sexbomba od vedle (The Girl Next Door) (vyhrála tehdy sekvence právě z Cassavetesova vlastního Zápisníku). Původem Rus Anton Yelchin si zahrál v režijním propadáku Davida Duchovnyho House of D a je ostřílený z různých TV seriálů.

Alpha Dog Zackova bratra Jakea dává Ben Foster s ďábelským výrazem. V poslední době se Foster objevil v opomíjeném thrilleru Zkurvená noc(11:14), nebo vedle Bruce Willise v krimi Rukojmí. I Foster je však zatím nejznámější z televize, a to díky ceněnému seriálu Odpočívej v pokoji (Six Feet Under). Zmiňovaný Bruce Willis v Alpha Dog ztvárnil Johnnyho otce, dlouhovlasého Sonnyho. Naopak Zackovu matku Olivii podává Sharon Stoneová, tenokrát s ofinou a ušlechtilými vráskami ve tváři. Největším lákadlem na odrůstající teenagery je ale určitě angažování Justina Timberlakea do role masivně potetovaného Johnnyho parťáka Frankieho Ballenbachera. Vedle thrilleru Edison zpěvákova druhá velká role.

TVŮRCI:
Scénárista a režisér Nick Cassavetes je synem slavného otce Johna. Debutoval studií Unhook the Stars (1996) a o rok později představil svůj asi zatím nejpovedenější snímek Jak ta je úžasná, který vznikal právě podle otcova scénáře. Před třemi lety Cassavetes natočil sociální thriller John Q., po kterém následuje limonáda Zápisník jedné lásky. Francouzský kameraman Robert Fraisse si libuje v malířsky procítěné scéně. Za kameru na Annaudově Milenci získal nominaci na Oscara, snímal Hotel Rwanda, i Cassavetesův Zápisník.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.