Alferd Packer: The Musical

4. 2. 2005 - 3:29 | Téma | red

Alferd Packer: The Musical zdroj: tisková zpráva

Team America: Hraný debut Treye Parkera a Matta Stonea, krvavý westernový muzikál z období zlatých horeček. "Alferd Packer má blíž ke kultu, než ke klasice". Napsal: ŠIMON ŠAFRÁNEK. +Fotogalerie. DALŠÍ FILMY TREYE PARKERA: TEAM AMERICA, ORGAZMO, SOUTH PARK Hraný debut Treye Parkera a Matta Stonea sice viděl v kině málokdo, na DVD však jde o produkci téměř kultovní

Hraný debut Treye Parkera a Matta Stonea sice viděl v kině málokdo, na DVD však jde o produkci téměř kultovní. Talent obou jedinečných komiků je nepřehlédnutelný a některé okamžiky Alferda Packera stojí i za vícero shlédnutí.

Alferd Packer: The Musical, nebo také Cannibal! The Musical má sice vročení 1996, Parker se Stonem jej ale natočili již v roce 1993 během studií a režisér kvůli Alferdovi nakonec také školu nedokončil.

Alferd Packer: The Musical Alferd Packer se odehrává za zlaté horečky jedné zimy v 19. století.
Zarostlý mladík jménem Alferd Packer z Utahu je v sousedním Coloradu obviněn z kanibalismu – měl zabít a sníst členy zlatokopecké výpravy, kterou vedl přes hory. Alferd je odsouzen ke smrti oběšením. Do cely ho přijde navštívit fešná reportérka Polly Pry (Toddy Walters), která se z Alferda snaží dostat celý příběh a eventuálně mu pomoci uniknout oprátce, která už se sklání nebezpečně nízko nad Packerovou hlavou.

Alferd Packer: The Musical V osudné zlatokopecké výpravce byl kromě naivního, ale hodného Alferda a jeho herky Liane například mladý George Noon (Dian Bachar), který touží po ženské, retardovaný James Humphrey (Matt Stone), který touží po penězích, kněz i řezník. Partu potkávají takové bizárie, jako japonský indiánský kmen, či trio krvelačných trapperů. Ty vede jistý Frenchy (Robert Muratore, zároveň spolukameraman snímku), zlosyn, který se pokouší Alferdovi odloudit jeho milou Liane. Vedle písní je právě Frenchy největší senzací filmu. Z toho vyplývá, že když začne zpívat, řadí Alferd šestku.

Alferd Packer: The Musical Parkerův a Stoneův rukopis je v Alferdu Packerovi patrný ve všech směrech. I ve svých dalších filmech si oba autoři rozdělují herecké/dabérské role podle klíče daného Alferdem Packerem: Parker hraje/ mluví hlavní představitele, v animovaných kusech zvládá figur hned několik. Stone si podá jednoho z vedlejších hrdinů, kterého zpravidla promění ve vizuálně i charakterově nejúchylnější figuru snímku. V Alferdu Packerovi je to James, v Orgazmovi osvětlovač Dave, v Team America zase drsný Chris. Jejich absurdní humor už od začátku kombinuje od pohledu protichůdné prvky a pro mne představuje svébytné i zkriplené pokračování Monty Pythonova létajícího cirkusu:
Nehorázná „Trapper’s Song“ vyvrcholí hádkou o hudební stupnice a režimy a japonský náčelník (Masao Maki) se zase ptá: „Nevypadáme snad jako Indiáni?“
Shannon: „Ne, jen..“
Náčelník: „Podívejte na všechna ta týpí. Máme ty týpí, protože… jsme… Indiáni.“

Alferd Packer: The Musical Parker, člen kapely D.V.D.A (dle odkazu z Orgazma zjevně „Double Vagina Double Anal“), skládá písně do všech svých filmů. V Alferdu Packerovi se pohybují od southparkovsky dryáčnického „Let’s Build a Snowman“ přes zmiňovanou „Trapper’s Song“ až k finální hitovce „Hang the Bastard“, jejíž propracovaná choreografie odkazuje/ paroduje skutečné muzikálové velkoprodukce.

Ambiciózní projekt westernového muzikálu se bohužel nepotkal s dostatečným rozpočtem, a tak je kamera i výprava Alferda Packera po většinu času velmi úsporná.
Nejslabším článkem filmu jsou ale ztuhlí herci, lépe řečeno neherci. Vyjímkami jsou Stone, Muratore, a díky absurditě situace i Maki… a také Stan Brakhage, který se v Alferdovi objeví na moment, jako Jamesův otec.

Navzdory slabinám, které částečně vyplývají z ne-zkušenosti autorů, se v Parkerovi se Stonem v Alferdu Packerovi podařilo pevně vymezit své tvůrčí pole, kterým je rozjíveně přisprostlá a násilná komedie/parodie s příchutí bojového umění a muzikálu.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.