Polský snímek Trik se v kinech objeví 5. srpna

16. 7. 2010 - 8:00 | Téma | red

Polský snímek Trik se v kinech objeví 5. srpna zdroj: tisková zpráva

Polský snímek Trik režiséra Jana Hryniaka, který přijde do tuzemských kin 5. srpna, je evropskou variací Dannyho parťáků nebo ještě staršího snímku Podraz. Stejně jako v případě úspěšné trilogie Stevena Soderbergha nebo retro snímku George Roye Hilla jde o kriminální příběh s prvky humoru o geniálních podvodnících, kteří vymyslí mistrovský plán, jak se pomstít těm, kteří je zradili. Film uvádí do distribuce jako svůj první snímek nová distribuční společnost Pegasfilm v deseti kopiích.

Hlavními hrdiny filmu natočeného podle scénáře Michała J. Zabłockého jsou talentovaný padělatel dolarových bankovek Marek (Piotr Adamczyk) a jeho spoluvězeň Witek přezdívaný Profesor (Marian Dziedziel). Marek plánující s Profesorem útěk na svobodu dostane nabídku vlády ke spolupráci při výrobě falešných šesti milionů dolarů na výkupné únoscům v Afghánistánu, kteří se jako rukojmí zmocnili polského poslance.

Po úspěšném splnění úkolů se Marek vrací do vězení, kde se dozví, že ho nečeká slibované propuštění. Marek s Profesorem se tedy rozhodnou uskutečnit původně plánovaný útěk a pomstu.

Trik, Trick, Karolina Gruszka zdroj: tisková zpráva

Hlavní ženskou roli Markovy přítelkyně Alžběty ve filmu ztvárnila Karolina Gruszka, která je tuzemských divákům známá svou rolí ve snímku režiséra Tomáše Mašína 3 sezóny v pekle. Představitelka druhé hlavní ženské role, novinářky Jowity Agnieszka Warchulská je mimo jiné spolurežisérkou a představitelkou jedné z rolí ve hře Vita Nuova podle Bohumila Hrabala.

O věrohodnost triků ve filmu, jehož děj se pohybuje na rozhraní detektivky, politického dramatu a špionážního snímku, se postaral iluzionista Maciej Pol přezdívaný "polský David Copperfield".

Trik, Trick

Podle Jana Lišky z Pegasfilmu chystá nově vzniklá distribuční společnost uvést do tuzemských kin další tři evropské snímky. Prvním z nich bude 14. října islandský horor Rejkjavík a druhým 28. října český film Bastardi, jehož děj se odehrává ve speciální škole navštěvované mladými násilníky. Na jaro 2011 připravují českou komedii Rekvalifikace, režisérem bude Vlado Štancel.

Podle zástupců společnosti Pegasfilm je cílem jejich produkce dovážet pro české a slovenské diváky zajímavé nezávislé filmy ze světové produkce.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.