Nickyho rodina

31. 1. 2011 - 8:00 | Téma | red

Nickyho rodina zdroj: tisková zpráva

Nový film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených „Wintonových dětí“. Uvedením Nickyho rodiny Matěj Mináč definitivně uzavře cyklus Wintonovských filmů. Prvním byl film Všichni moji blízcí (1999), a po něm následoval snímek Nicholas Winton - Síla lidskosti (2002), který získal International EMMY AWARD za nejlepší dokumentární film.

„Zájem studentů a fakt, že pod Wintonovým vlivem tisíce dětí na celém světě začaly konat dobro, dokonce jako novodobí „Wintonové“ zachraňovat jiné děti, nás natolik ohromil, že jsme se rozhodli pokračovat v prozkoumávání Wintonova tématu. Objevila se úplně nová fakta, např. příběh krásné špiónky Kerstin, která přestože za války pracovala pro Gestapo, pomohla Wintonovi zachránit 25 dětí či osudový příběh matky, která se do poslední chvíle nemohla odhodlat opustit své malé dítě a poslat jej do neznámého bezpečí.

Nickyho Rodina

Také jsme našli mnoho nových „Wintonových dětí“, takže jeho rodina se rozrostla na 5 700 lidí s jedinečnými osudy. Rozhodli jsme se, že nedovolíme, aby se ty nejvíc vzrušující nově objevené příběhy spolu s úžasnými Wintonovskými akcemi a pozitivními aktivitami studentů „ztratily“. Proto vznikl film Nickyho rodina. Chceme ukázat, že do největší rodiny na světě, do Nickyho rodiny, nepatří jen tisíce lidí, kteří za svůj život vděčí Nicholasi Wintonovi, ale i všichni ti, kteří chtějí s naším světem něco pozitivního vykonat,“ říká režisér Matěj Mináč.

Nickyho Rodina, Klára Issová

Během natáčení filmu Nickyho rodina ve Velké Británii, České republice, USA, Francii, Kambodži, Kanadě, Izraeli, Dánsku a na Slovensku vzniklo více než 450 hodin materiálu. Vedle autentických dokumentárních záběrů, fotografií a záznamů vzpomínek, jsou součástí filmu také hrané scény rekonstruující průběh konkrétních událostí a evokující emocemi nabitou atmosféru příběhu. Nicholase Wintona si zahrál Michal Slaný, váhající maminku jednoho z dětí Klára Issová. Průvodcem filmu je Joe Schlesinger, reportér stanice CBC Kanada, který rovněž patří k „Wintonovým dětem“.

Nicholas Winton a Václav Havel na premiéře snímku

Pražské premiéry se zúčastnil i Nicholas Winton.

20 ledna se v Praze uskutečnila premiéra Nickyho rodiny. Večera se zůčastnil také 101letý Nicholas Winton, o jehož činu film pojednává a kterého publikum vzdalo úctu dlouhým potleskem.

Více informací o premiéře Nickyho rodiny.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.