Depardieu si prý dokáže představit, že by si mohl v této zemi pořídit i vinohrad. Vinice
zdroj:
tisková zpráva
vlastní už v Bordeaux, na Loiře či v Maroku a v Paříži, provozuje také dvě restaurace.
"Mám rád německá bílá vína, ryzlink mi chutná zvlášť ráno," řekl podle agentury DPA německému časopisu Der Feinschecker. Dokázal by si prý představit, že by se vinařství věnoval i v Německu. "Nechci tu mít žádné statky, tři hektary vinic by byly tak akorát," míní. Kvůli tomu by ale potřeboval partnera, který se v zemi vyzná. "Nechci nikdy být konkurent, ale jenom podporovatel," podotkl.
Depardieu se netají tím, že si v jídle a pití libuje. "Když se večer hodně jedlo a pilo, potom se může ráno pít láhev šampaňského," svěřil se s jednou ze svých rad. I když se o jídlo herec hodně zajímá, k příznivcům kosmické kuchyně složené z různých rosolů, želé a pěn podle svých slov rozhodně nepatří. Takováto "chemie" mu nahání spíš strach. "Mám rád kuře, které vypadá jako kuře, v mých restauracích vím přesně, odkud jaký produkt pochází," dodal.