Kariéra Zuzany Vejvodové začala před bezmála dvaceti lety

20. 9. 2010 - 18:00 | Téma | red

Kariéra Zuzany Vejvodové začala před bezmála dvaceti lety zdroj: tisková zpráva

19. září, oslavila narozeniny populární česká herečka Zuzana Vejvodová. Vnučka slavného skladatele Jaromíra Vejvody, autora písně Škoda lásky, se v poslední době proslavila hlavně díky rolím v televizních seriálech a inscenacích.

Zahrála si v řadě pohádek, v Četnických humoreskách, v nové Nemocnici na kraji města i jednu z hlavních postav v seriálu Hraběnky. Diváky také rozesmívá a rozčiluje jako tatérka Libuška v nekonečném seriálu TV Nova Ulice.

Kariéra Zuzany Vejvodové začala již před bezmála dvaceti lety. V oblíbeném dětském seriálu Území bílých králů z roku 1991 ztvárnila roli Leontýnky, na konzervatoři hostovala v Divadle na Vinohradech a v Divadle na Fidlovačce, které je dnes její domovskou scénou. Rodinné hudební geny zužitkovala v hlavní roli Terezy v muzikálu Rebelové v Divadle Broadway.

Milovníci klasického dramatu mohli její výkony ocenit i na tradičních Letních shakespearovských slavnostech. K úplnému profesnímu štěstí jí snad chybí už jen velká role ve filmu. Pohledná herečka o sobě říká, že není velký rebel a neholduje ani divokým večírkům.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.