John McTiernan, režisér Smrtonosné pasti, lhal agentům FBI

15. 7. 2010 - 14:00 | Téma | red

John McTiernan, režisér Smrtonosné pasti, lhal agentům FBI zdroj: tisková zpráva

Režisér akčního filmu Smrtonosná past John McTiernan u soudu přiznal, že lhal agentům Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) v aféře kolem nelegálních odposlechů hollywoodských hvězd. Informovala o tom agentura Reuters. Americký filmař stejné doznání učinil již před čtyřmi lety, pak ho však odvolal.

Kauza se týká nezákonného odposlouchávání a následného vydírání desítek hollywoodských hvězd a vlivných osobností amerického filmového průmyslu. Hlavní roli v ní hrál soukromý detektiv Anthony Pellicano, jehož už soud poslal do vězení.

Křivou výpověď při výslechu režisér doznal již jednou, a to v dubnu 2006. Tehdy řekl, že nemluvil pravdu, když popíral, že požádal Pellicana, aby odposlouchával producenta Charlese Rovena. S tím McTiernan pracoval na snímku Rollerball z roku 2002.

Pak ale doznání odvolal. Vysvětlil to tím, že dostal špatnou právní radu, popíjel a potýkal se s únavou a poruchami spánku kvůli dlouhým letům přes několik časových pásem, které kvůli vyšetřování FBI absolvoval.

Znovu byl obviněn v roce 2009, což vyústilo k pondělnímu přiznání viny ve dvou bodech křivé výpovědi a v bodě křivé přísahy před soudem. Rozsudek by měl zaznít na začátku října. Podle agentury AP devětapadesátiletému režisérovi hrozí až rok vězení.

Soukromý detektiv Pellicano byl v prosinci 2008 odsouzen za řadu zločinů včetně úplatkářství, vyděračství a nezákonný odposlech telefonů. Nyní šestašedesátiletý detektiv pracoval například pro Toma Cruise, Elizabeth Taylor nebo Michaela Jacksona.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.