Fantasy serie Temná věž od Stephena Kinga bude převedena na filmové plátno

10. 9. 2010 - 9:00 | Téma | red

Fantasy serie Temná věž od Stephena Kinga bude převedena na filmové plátno zdroj: tisková zpráva

Filmové studio Universal a televizní stanice NBC spojily síly, aby do filmové a televizní podoby převedly epickou fantasy sérii Stephena Kinga Temná věž. Informoval o tom dnes Hollywood Reporter.

Na základě sedmi románů, krátkých příběhů a komiksů mají vzniknout tři filmy a seriál pro NBC. Režie prvního filmu i první sezóny seriálu se ujal Ron Howard podepsaný například pod filmovými adaptacemi bestsellerových románů Dana Browna Šifra mistra Leonarda a Andělé a démoni, ale také pod filmem Čistá duše, za který dostal Oscara. Scénář píše za stejný snímek Oscarem ověnčený Akiva Goldsman.

Stephen King považuje fantasy sérii, která popisuje cestu hlavního protagonisty a antihrdiny Rolanda Deschaina z Gileadu, posledního "pistolníka", při hledání Temné věže, za své vrcholné dílo, k němuž se nějakým způsobem vztahuje mnoho z jeho dalších děl.
"Čekal jsem na ten pravý tým, který by příběhy a postavy z těchto knih přinesl filmovým a televizním divákům po celém světě," řekl King. "Ron, Akiva a Brian Grazer (producent projektu) spolu s Universalem a NBC projevují o sérii Temná věž hluboký zájem i posedlost. Já vím, že se to promítne do úchvatné série filmů a seriálu, které respektují podstatu a postavy Temné věže, jež si fanoušci tolik zamilovali," dodal.

Howard, Grazer a Goldsman plánují natočit první film trilogie, po němž by okamžitě měl následovat televizní seriál, jenž bude přemostěním k druhému filmu a tak dále.
Knih ze série Temné věže se prodalo více než 20 milionů výtisků ve 40 zemích světa.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.