Berlín bude mít filmový chodník slávy

9. 9. 2010 - 6:30 | Téma | red

Berlín bude mít filmový chodník slávy zdroj: tisková zpráva

Podobně jako Hollywood, bude mít také Berlín svůj vlastní filmový chodník slávy. Již v pátek bude na Postupimském náměstní v centru německé metropole slavnostně otevřen hvězdný bulvár.

Mezi prvních čtyřicet filmových tvůrců, kteří budou poctěni svou hvězdou, patří například producent Artur Brauner (Poslední vlak), režisérka Doris Dörrieová (Hanami - čas kvetoucích třešní, Jsem hezká?) nebo režisér Wolfgang Petersen (Troja, Nekonečný příběh). Ti se také společně s dalšími čestnými hosty zúčastní slavnostní otevírací ceremonie.

Na mosazných hvězdách, které jsou asi padesát centimetrů veliké, jsou vyryty autogramy. Ty si mohou návštěvníci pomocí tužky a papíru prokreslit.

Při příležitosti únorového filmového festivalu Berlinale byla již hvězda odhalena německé herečce a zpěvačce Marlene Dietrichové. Zvěčněni jsou také zesnulí velikáni jako herečka Romy Schneiderová nebo režisér a scénárista židovského původu Billy Wilder.

Architekti pojali bulvár hvězd interaktivně; bude červený a návštěvníkům nabídne i speciální kamery, kterými uvidí na chodníku stát daného herce či herečku. Zájemci se budou moci s těmito filmovými legendami také vyfotografovat.

Každoročně by na berlínském chodníku mělo přibýt sedm až deset známých jmen.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.