Allenova romantická komedie Poznáš muže svých snů již brzy v kinech

26. 10. 2010 - 11:45 | Téma | red

Allenova romantická komedie Poznáš muže svých snů již brzy v kinech zdroj: tisková zpráva

O manželství, rozvodech a nevěře vypráví americký scenárista a režisér Woody Allen v romantické konverzační komedii nazvané Poznáš muže svých snů. Společnost Bioscop ji do kin uvede od 4. listopadu.

Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v tomto příběhu nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se svobodomyslné dívce Charmaine (Lucy Punch), se jeho manželka odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená v manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj rukopis, se zblázní do exotické Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna bytu.

Poznáš muže svých snů, Gemma Jones, Roger Ashton-Griffiths

Woody Allen uvedl svůj snímek letos mimo soutěž na festivalu v Cannes, kde přiznal, že stárnutí nenávidí. "Můj vztah ke smrti je stále stejný - jsem zásadně proti. Nemůžu ale dělat nic jiného než na ni čekat," žertoval po projekci před novináři. Stárnutí nepovažuje za výhodu. "Je mi 74 a člověk není bystřejší, není chytřejší, není hezčí, není milejší - nic takového," postěžoval si známý ironik.

Humor ho neopustil ani ve chvíli, když začátkem července uváděl tento svůj film v Paříži. "Jestli se vám nebude líbit, tak natočím další," řekl. Vzápětí začal natáčet snímek Midnight in Paris (Půlnoc v Paříži), v němž se objeví i francouzská první dáma Carla Bruni-Sarkozy.

Všichni herci, kteří hráli v komedii Poznáš muže svých snů, považují spolupráci s touto ikonou světové kinematografie za mimořádnou zkušenost. A nevadí jim, že většinou šli natáčet, aniž by znali scénář. Například Britka Gemma Jones se o tom, že ji čeká jedna z hlavních rolí, dověděla od kostymérky. Jen v případě Anthonyho Hopkinse učinil Allen výjimku a dal mu scénář přečíst. Pro roli jeho protřelé přítelkyně Charmaine chtěl původně australskou hvězdu Nicole Kidman, ale ta odmítla.

Poznáš muže svých snů, Naomi Watts, Josh Brolin zdroj: tisková zpráva

Letos v květnu se v českých kinech objevil Allenův snímek Užívej si, co to jde. Do hlavní role příběhu o stárnoucím misantropovi, jehož zaběhlou životní rutinu naruší seznámení s mladou kráskou, obsadil komika Larryho Davida. Koncem roku 2008 měl českou premiéru jeho snímek Vicky Cristina Barcelona, natočený ve španělské koprodukci. Nedlouho poté se tento trojnásobný držitel Oscara objevil v Praze osobně, když tu jako klarinetista vystoupil se svou kapelou New Orleans Jazz Band.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.