Ve druhé sezóně seriálového Pána prstenů budou o něco známější herci

22. 3. 2023 - 13:33 | Novinky | Adam Homola

Ve druhé sezóně seriálového Pána prstenů budou o něco známější herci zdroj: Foto: Amazon

Debutová sezóna seriálu Prsteny moci byla opulentní a nákladnou televizní podívanou, ale obsazení tvořili především méně známí herci. A to se teď změní.

Vyloženě celosvětově profláknuté celebrity nečekejte, nicméně oproti první sezóně dostaneme přeci jen výrazně známější tváře. Především půjde ale o áčkové herce: Například Ciarán Hinds, známý z rolí Brumbálova bratra a Mance Raydera v seriálu Hra o trůny.

Pán prstenů: Prsteny moci se staly fenomenálním celosvětovým hitem, který po celém světě sledovalo více než 100 milionů diváků, a ve všech regionech se drží na prvním místě mezi originálními seriály na Prime Video. Druhá sezóna, která se v současné době natáčí ve Velké Británii, přivítá ve vedlejších rolích uznávané herce Ciarána Hindse, Roryho Kinneara a Tanyu Moodie.

Ciarán Hinds

Vynikající herec s prestižní kariérou na divadelních prknech i na filmovém plátně, získal za roli Popa ve filmu Kennetha Branagha Belfast nominaci na Oscara i cenu BAFTA za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Mezi jeho filmové role patří Mnichov, Mlčení, There Will Be Blood, Road to Perdition, Harry Potter and the Deathly Hallows, Tinker Tailor Soldier Spy, In Bruges, The Phantom of the Opera, The Cook, The Thief, His Wife & Her Lover, Persuasion, First Man, Amazing Grace, Zack Snyder's Justice League a The Eclipse, za který získal cenu pro nejlepšího herce na filmovém festivalu Tribeca. Hinds také propůjčil svůj hlas postavě Grand Pabbie ve druhém Ledovém království.

Televizní diváci znají Hindse díky jeho postavám Mance Raydera v seriálu Hra o trůny (HBO) a Julia Caesara v seriálu Řím (HBO), stejně jako díky hlavním rolím v seriálech The English (BBC/Prime Video), Ivanhoe (A&E), Above Suspicion (ITV), Political Animals (USA) a Prime Suspect 3 (ITV). Nedávno se objevil v komediálně-dramatickém seriálu The Dry (BritBox).

Hinds se může pochlubit rozsáhlým seznamem divadelních titulů, mezi něž patří například Strýček Váňa, Překlady, Dívka ze severu, Hamlet, Kočka na rozpálené plechové střeše, Spálený sluncem, Closer, Námořník a další. Zúčastnil se mezinárodního turné Petera Brooka s inscenací Mahábhárata a hrál hlavní role v renomovaných institucích, jako jsou Royal Shakespeare Company, Royal Court, Donmar Warehouse a National Theatre.

zdroj: Amazon Prime

Rory Kinnear

Britský herec, který se pravděpodobně nejvíce proslavil jako Bill Tanner ve filmech o Jamesi Bondovi Quantum of Solace, Skyfall a Spectre. Nedávno si Kinnear zahrál ve filmu Alexe Garlanda Muži, který měl premiéru na festivalu v Cannes a vynesl mu nominaci na cenu BIFA.

Mezi jeho další filmové role patří například Bank of Dave, Peterloo, Broken (získal cenu za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli na BIFA) a na Oscara a cenu BAFTA nominovaný film The Imitation Game. V televizi se Kinnear objevil například ve filmech Inside No. 9 (BBC), Penny Dreadful (Sky Atlantic), Southcliffe (Channel 4, nominace na cenu BAFTA za nejlepší vedlejší roli), Black Mirror (Channel 4) a v hlavní roli ve filmu Lucan (ITV). K vidění je v seriálu Taiky Waititiho Naše vlajka znamená smrt (HBO Max).

Kinnear je vysoce ceněn za svou divadelní práci, v roce 2010 získal cenu Evening Standard Theatre Awards za nejlepší mužský herecký výkon ve hrách Measure for Measure (divadlo Almeida) a Hamlet (Národní divadlo) a v roce 2013 za roli Jaga v Othellovi (Národní divadlo), za kterou získal i Olivier Award pro nejlepšího herce. Předtím získal Olivier Award pro nejlepšího herce ve vedlejší roli jako Sir Fopling Flutter v Muži módy v roce 2008 a další dvě nominace získal za Hamleta a Spáleného sluncem. Nedávno Kinnear hrál ve hře Force Majeure v divadle Donmar Warehouse. Jako oceňovaný dramatik napsal v roce 2013 svou debutovou hru The Herd a v roce 2017 debutoval jako režisér inscenací Zimní pohádky v Anglické národní opeře.

Tanya Moodie

Další britská posila. Moodie získala cenu Royal Television Society za průlomovou roli Meg v komedii Motherland (BBC), která získala cenu BAFTA. Mezi její rozsáhlé televizní role patří role Hunter v minisérii adaptace románu Neila Gaimana Nikdykde (BBC) a účinkování v seriálech Tin Star (Sky Atlantic), A Discovery of Witches (Sky One), The Man Who Fell to Earth (Showtime) a Sherlock (BBC).

Její nedávná filmová práce zahrnuje roli generálky Parnadee ve filmu J. J. Abramse Star Wars: Epizoda IX – Vzestup Skywalkera a roli Delie ve filmu Sama Mendese Říše světla.

Na divadelních prknech byla Moodie dvakrát nominována na Olivier Awards za mimořádný herecký výkon v partnerském divadle za své výkony ve hrách Intimní oblečení a Dům, který neobstojí. Pro Royal Shakespeare Company ztvárnila roli Gertrudy v Hamletovi Simona Godwina. Za roli Rose po boku Lennyho Henryho ve hře Augusta Wilsona Fences ve West Endu byla nominována na cenu WhatsOnStage Awards pro nejlepší herečku.

Moodie byla také nominována na UK Theatre Award za nejlepší výkon ve hře Trouble in Mind a získala další nominace na nejlepší herečku v rámci London Evening Standard Theatre Awards a UK Theatre Awards. Vystudovala londýnskou Královskou akademii dramatických umění a později působila jako odborná asistentka a členka rady této instituce.

Herecké obsazení druhé sezóny se tak rozroste o velice zajímavá jména, neboť první sezóna byla sice plná kvalitních, nicméně nepříliš známých herců. V „jedničce“ se nám totiž představila například Morfydd Clark jako Galadriel, Robert Aramayo jako Elrond, Owain Arthur jako Nori, Nazanin Boniadi jako Bronwyn, Ismael Cruz Córdova jako Arondir, Cynthia Addai-Robinson jako Tar-Míriel, Maxim Baldry jako Annatar/Sauron, Markella Kavenagh jako Tyra a Joseph Mawle jako Orodreth.

zdroj: Amazon

Děj sleduje několik postav v různých oblastech Středozemě, jako je Lindon, Númenor, Eregion, Harlindon a Mordor, které čelí různým výzvám a hrozbám ze strany Saurona a jeho spojenců.

Prsteny moci získaly obecně pozitivní hodnocení nejen od kritiků. Ti chválili jeho produkční hodnoty, herecké výkony, akční sekvence a věrnou adaptaci Tolkienovy předlohy. Někteří kritici však také zaznamenali některé nedostatky v tempu, dialozích, vývoji postav a místy nepřesvědčivém CGI.

O zápletce 2. série seriálu Prsteny moci toho zatím moc nevíme, ale na základě toho, co se stalo ve finále 1. série, a toho, co je napsáno v Tolkienových dílech, si můžeme udělat několik odhadů.

Jedno je jisté: 2. série bude obsahovat mnohem více války a akce než 1. série. Hlavní konflikt bude probíhat mezi Sauronem a jeho vojsky na jedné straně a Gil-galadem, Elrondem, Celebrimborem, Galadriel a jejich spojenci na straně druhé. Pravděpodobně uvidíme také několik epických bitev, například by mohlo dojít třeba na obléhání Barad-dûru, válku elfů a Saurona, bitvu o Dagorlad a Poslední spojenectví elfů a lidí.

Kromě toho uvidíme i některé nové postavy a místa, která se v 1. sérii neobjevila. Některé úniky naznačují, že bychom mohli vidět Círdana, Thranduila, Elrose, Galadhrimské bojovníky, Númenorejskou šlechtu, trpaslíky i skřety. Mezi nová místa, která bychom možná mohli vidět, patří Mirkwood, Lórien, Šedé přístavy, Minas Tirith a Hora osudu. Všechno to jsou ale zatím pouhé spekulace. Momentálně tak nezbývá než počkat na oficiální potvrzení příběhových detailů.

Zdroje: Amazon Prime

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.